• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udineze umalo ispustio 3:0!

Autor mondo.ba

Pobjedom nad SPAL-om (3:2), "zebre" iz Udina stigle su na korak od opstanka u Seriji A, ali su umalo prosuli tri gola prednosti u drugom poluvremenu.

U finišu šampionata Italije već nekoliko godina Udineze na samom kraju izbori opstanak, a tako će najvjerovatnije da bude i ove sezone!

Izabranici Igora Tudora su u subotu zabilježili 10. ovosezonsku pobjedu, koja će im gotovo sigurno osigurati nastup u Seriji A i naredne sezone.

UDINEZE - SPAL 3:2 (3:0)

"Zebre" su nakon fantastičnog prvog poluvremena umalo ispustile veliku prednost protiv SPAL-a, ali su ipak osvojile vrijedne bodove na "Dačija Areni", pa sada imaju "plus pet" u odnosu na najugroženiji Empoli, koji u nedjelju dočekuje Torino i u posljednjem kolu gostuje milanskom Interu.

Udineze je fantastičan posao napravio u prvih 45 minuta postigavši tri pogotka na gotovo identičan način - nakon centaršuta iz prekida, a sva tri puta asistent je bio Argentinac Rodrigo De Pol.

Najprije je iz slobodnog udarca u petercu pronašao Samira, koji je pogodio za vođstvo, da bi potom nakon dva kornera u 32. i 35. minutu omogućio Stefanu Okaki da se "pokloni" dva puta i praktično osigura tri boda.

Posljednji put u Seriji A, tri asistencije u prvih 45 minuta zabilježio je Džonatan Bijabijani u novembru 2010. na susretu između Intera i Parme.

Međutim, u nastavku je SPAL, iako nemotivisan s obzirom da je ranije osigurao društvo najboljih i sljedeće sezone, za samo 15 minuta smanjio na 3:2 i zabrinuo navijače na "Friuliju", koji su strijepili za pobjedu do samog kraja.

Gostujući "kambek" nagovijestio je Andrea Petanja svojim 16. pogotkom ove sezone i to poslije sjajne solo-akcije u 53. minutu kada je nanizao dvojicu igrača domaćina i pogodio suprotan ugao (3:1).

Samo šest minuta kasnije Matija Valoti glavom je pogodio mrežu Huana Musa nakon odličnog centaršuta Jasmina Kurtića - 3:2.

Pokušavali su gosti iz Ferare da stignu do izjednačenja, a najbolju šansu u 75. minutu je propustio upravo Kurtić šutiravši pored same stative. 

SERIJA A, 37. KOLO

Udineze - SPAL 3:2 (3:0)
/Samir 6, Okaka 32, 35 - Petanja 53, Valoti 59/

Đenova - Kaljari (18.00)

Sasuolo - Roma (20.30)

Nedjelja

Kjevo - Sampdorija (12.30)

Od 15.00
Empoli - Torino
Parma - Fiorentina
Milan - Frozinone (18.00)
Juventus - Atalanta (20.30)
Napoli - Inter (20.30)

Ponedjeljak

Lacio - Bolonja (20.30)

TABELA: Juventus 89, Napoli 76, Inter 66, Atalanta 65, Milan 62, Roma 62, Torino 60, Lacio 58, Sampdorija 49, Sasuolo 42, SPAL (+1) 42, Fiorentina 40, Bolonja 40, Kaljari 40, Udineze (+1) 40, Parma 38,  Đenova 36, Empoli 35, Frozinone 24, Kjevo 15*.

*NAPOMENA Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC