• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đenova se (nije) spasila

Autor mondo.ba

Leonardo Pavoleti 15. golom u sezoni gurnuo je svoj bivši gol ka dnu, ali je Đenova minut prije kraja pogotkom Domenika Krišita iz penala stigla do boda.

Fudbaleri i navijači Đenove željeli su sva tri boda protiv Kaljarija kako bi pobjegli od zone ispadnja, ali će nakon subotnjeg "derbija začelja" biti zadovoljni i remijem.

Kaljari je sve do 89. minuta imao vođstvo 1:0 i definitivno obezbijeđen opstanak u Seriji A, ali je Đenova uspjela da golom Domenika Krišita izbori remi 1:1 koji joj ipak ne garantuje opstanak.

Đenovljane je ka dnu gurnuo Leonardo Pavoleti, njen nekadašnji igrač, koji se u 40. minutu odlično zagradio i "otresao" čuvara, a potom volejom zatresao mrežu.

Bila je to prva prava šansa za goste koji su u prvih 45 minuta, a pogotovo u nastavku bili u podređenom položaju, ali su se dobro branili.

Velike zasluge za to idu Alesiju Kranju koji je u 28. minutu odličnom intervencijom odbranio dobar udarac Gorana Pandeva, a u 52. minutu bio dovoljno oprezan kada je lopta prešla preko noge Miguelu Velosu i da nije bilo Kranja ona bi završila ispod prečke.

Ćezare Prandeli, koji na ovom meču nije mogao da računa na nekoliko povrijeđenih igrača, između ostalih ni na Darka Lazovića, mijenjao je na poluvremenu i pomjerio svoju ekipu ka protivničkom golu, što je urodilo plodom tek poslije 18 udaraca, 88. minuta igre i intervencije iz VAR sobe.

Sudija Paolo Valeri nije vidio igranje rukom jednog igrača Kaljarija u šesnastercu, ali je poslije pregledanja video snimka dosudio jedanaesterac, koji je Krišito pretvorio u pogodak.

Đenova se tako spasila u ovom meču, ali ne i definitivno ispadanja u Seriju B. Kolo prije kraja Prandelijeva ekipa ima dva boda više, ali i utakmicu manje od Empolija, koji u nedjelju igra s Torinom, a u posljednjem kolu sa Interom, dok je Đenovi ostao duel sa Fiorentinom u Firenci.

Iako Kaljari nije matematički obezbijedio opstanak, izvjesno je da će i poslije 25 godina, s izuzetkom sezone 2014-15, ostati predstavnik Sardinije u Seriji A.

Klub sa Sardinije ima šest bodova više od Empolija, koji ima bolji međusobni skor, ali teško je vjerovati da će Empoli dobiti obje utakmice do kraja.

SERIJA A, 37. KOLO

Udineze - SPAL 3:2 (3:0)
/Samir 6, Okaka 32, 35 - Petanja 53, Valoti 59/

Đenova - Kaljari 1:1 (0:1)
/Krišito 89 penal - Pavoleti 40/


Sasuolo - Roma (20.30)

Nedjelja
Kjevo - Sampdorija (12.30)


Od 15.00
Empoli - Torino
Parma - Fiorentina
Milan - Frozinone (18.00)
Juventus - Atalanta (20.30)
Napoli - Inter (20.30)

Ponedjeljak
Lacio - Bolonja (20.30)

TABELA: Juventus 89, Napoli 76, Inter 66, Atalanta 65, Milan 62, Roma 62, Torino 60, Lacio 58, Sampdorija 49, Sasuolo 42, SPAL (+1) 42, Kaljari (+1) 41, Fiorentina 40, Bolonja 40, Udineze (+1) 40, Parma 38, Đenova 37, Empoli 35, Frozinone 24, Kjevo 15*.

*NAPOMENA Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC