• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Parma se spasila, Fiorentina strijepi!

Autor mondo.ba

Parma je uspjela da sačuva prvoligaški status u Italiji trijumfom nad Fiorentinom (1:0), koja ne smije da izgubi od Đenove u posljednjem kolu Serije A. Torino vjerovatno bez Evrope poslije poraza u Empoliju (4:1).

Do posljednjeg kola Serije A neće biti poznato ko će osim Kjeva i Frozinonea, preseliti u niži rang takmičenja, s obzirom da su rezultati nedjeljnih mečeva 37. kola dodatno "zagužvali" mjesta na dnu tabele.

Parma je minimalnim rezultatom savladala Fiorentinu (1:0) i izborila opstanak, ali i zakomplikovala situaciju "violama", koji su upisali šesti uzastopni poraz i sada će u posljednjem kolu protiv Đenove, kojoj je Empoli pobjedom nad Torinom (4:1) prepustio mjesto u zoni ispadanja, morati da osvoji bod!

PARMA - FIORENTINA 1:0 (0:0)

Trenutno je najugroženija Đenova sa 37 bodova, mada u Seriju B, mogu da presele još i Empoli (38), Udineze (40), Fiorentina (40) i Bolonja (40), koja ima utakmicu manje.

Gosti iz Firence nisu zaslužili poraz po svemu prikazanom na "Tardiniju", ali srećniji i spretniji bili su domaći fudbaleri i autogolom Žervinja u 81. minutu stigli do vrijednih bodova kojim su osigurali opstanak.

"Viola" je već u sedmom minutu mogla do prednosti kada je Federiko Kijeza poslije solo akcije šutirao pored desne stative, da bi dva minuta kasnije uzvratio iskusni napadač Parme Žervinjo pogodivši stativu.

U finišu prvog dijela okvir gola ponovo je spasio "violu" nakon što je u 40. minutu prečku pogodio Rikardo Galjolo, da bi ubjedljivo dvije najbolje šanse u 44. i 45. minutu propustio Đovani Simeone.

Argentinac je najprije promašio sa tri metra, doduše uz malu pomoć defanzivca "krstaša", koji je djelimično izblokirao njegov udarac, da bi potom iz izgledne situacije šutirao iznad prečke.

Nikola Milenković, reprezentativac Srbije, odigrao je svih 90 minuta za ekipu iz Firence.

U nastavku utakmice na stadionu "Enio Tardini" ponovo se zatresla prečka ali iznad golmana Parme Luiđija Sepe, a uzdrmao je Kijeza.

Žestoko je napadala Fiorentina u drugom dijelu, ređale su se prilike, a najbolju je imao Milenković u 78. minutu kada je poslije kornera pogodio stativu.

Kazna za silne promašaje Fiorentine u drugom dijelu uslijedila je u 81. minutu!

Nakon prekida koji je izveo Mateo Skocarela, lopta je pogodila Žersona, prevarila golmana "ljubičastih" Olbana Lafonta i završila u mreži - 1:0.

Zanimljivo je bilo i u Empoliju, koji je trećom uzastopnom pobjedom i to nad Torinom (4:1) pobjegao iz zone ispadanja pred posljednje kolo u kojem gostuje milanskom Interu. istovremeno, "Bikovi" su ovim porazom najvjerovatnije ostali bez plasmana u evropska takmičenja. 

Empoli je poveo u 27. minutu lijepim udarcem Afrijea Akve, koji je pogodio sami ugao gola "bikova" - 1:0 i s prednošću domaćina se otišlo na odmor.

Mađutim, Torino je do izjednačenja na stadionu "Karlo Kastelani" stigao golom Jaga Falkea, koji je na dodavanje Andree Belotija, majstorski ljevicom uz pomoć stative zatresao mrežu Bartolomeja Dragovskog - 1:1.

Ali radost gostiju nije dugo potrajala nakon što su izabranici Aureolija Andreacolija ponovo stigli do prednosti nakon dugačke akcije, koju je sa pet metara okončao Mateo Brigi - 2:1.

Empoli je utakmicu i definitivno prelomio u 70. minutu kada je desni bek Đovani Di Lorenco majstorski lažnjakom prevario protivnika, a potom zakucao loptu pod prečku za veliku radost domaćih navijača - 3:1.

Tačku na sigurnu pobjedu u 89. minutu stavio je Frančesko Kaputo (4:1).

SERIJA A, 37. KOLO

Kjevo - Sampdorija 0:0

Empoli - Torino 4:1 (1:0) 

/Akva 27, Brigi 65, Di Lorenco 70, Kaputo 89 - Falke 56/

Parma - Fiorentina 1:0 (0:0)

/Žerson 81/

Milan - Frozinone (18.00)

Juventus - Atalanta (20.30)

Napoli - Inter (20.30)

Ponedjeljak

Lacio - Bolonja (20.30)

Igrano u subotu:

Udineze - SPAL 3:2 (3:0)
/Samir 6, Okaka 32, 35 - Petanja 53, Valoti 59/

Đenova - Kaljari 1:1 (0:1)
/Krišito 89 penal - Pavoleti 40/

Sasuolo - Roma 0:0

TABELA: Juventus (-1) 89, Napoli (-1) 76, Inter (-1) 66, Atalanta (-1) 65, Roma 63, Milan (-1) 62, Torino 60, Lacio (-1) 58, Sampdorija 50, Sasuolo 43, SPAL 42, Kaljari (+1) 41, Parma 41, Fiorentina 40, Bolonja (-1) 40, Udineze (+1) 40, Empoli 38, Đenova 37, Frozinone (-1) 24, Kjevo 16*.

*NAPOMENA Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC