Dragišiću kadeti Borca, Maksimović vodi juniore

Autor:

Fudbalski klub Borac veliku pažnju posvećuje svojim mlađim selekcijama.

0
A- A A+
Zoran Dragišić Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

S obzirom na činjenicu da se seniorski tim Fudbalskog kluba Borac osvajanjem titule u Prvoj ligi Republike Srpske ekspresno vratio u Premijer ligu BiH, u elitu se, nakon godinu dana pauze, vraćaju i pioniri i kadeti kluba iz Platonove ulice, koji se na taj način pridružuju juniorskom sastavu čije takmičenje egsiztira nezavisno od seniorskog elitnog ranga.

U pauzi između dvije sezone, napravljene su određene rotacije kad su u pitanju treneri, pa će, prema pisanju Sportskog žurnala, u narednom periodu Zoran Dragišić, koji je protekle dvije sezone komandovao juniorskim sastavom, ubuduće trenirati kadetski sastav, dok brigu o juniorima preuzimaju doskorašnji sportski direktor Borca Marko Maksimović i pomoćnik Darka Vojvodića na klupi ''crveno-plavih'' Damir Memišević, dok pionirska selekcija ostaje pod patronatom trenerskog dvojca Dragan Benić – Predrag Majkić.

Marko Maksimović Foto: MONDO/Nebojša Šatara

Veliki broj fudbalera koji su članovi omladinskih selekcija priključeno je prvom timu koji se od 27. juna nalazi na pripremama na Zlatiboru, što je pokazatelj da klub na njih ozbiljno razmišlja u budućem periodu. Potvrđuje to i izjava sadašnjeg direktora kluba Dejana Lukendića.

''Za svaki klub je podjednako važan omladinski pogon jer je tu igračka budućnost i potencijal, a Borac poklanja veliku pažnju svim svojim omladinskim selekcijama. Pored seniorskog sastava, želja nam je da napredujemo i u konkurenciji pionira, kadeta i juniora, da ostvarimo što pozitivnije i bolje rezultate, kako u prvenstvu, tako i u omladinskom Kupu za igrače koji kucaju na vrata prvog tima. Želimo da igrački napredujemo u svim takmičarskim sektorima'', kategoričan je Lukendić.

U pionirskoj i kadetskoj Premijer ligi BiH, nakon 22 kola, dolazi do podjele lige, te će timovi plasirani od prvog do šestog mjesta odigrati još deset utakmica po dvokružnom sistemu u Elitnoj, a oni od sedme do dvanaeste pozicije u Razvojnoj ligi.

Na drugoj strani, u juniorskom elitnom rangu učestvuje 14 timova, igra se dvokružno, a iz lige ispadaju dva posljednjeplasirana tima.

Tagovi:

Ostale vijesti