Društvo

Stanivuković o "Negujmo" žurci na Kastelu: Mogao sam da zabranim, ali smo tražili kompromis

Autor Vesna Kerkez

Organizator koncerta na Kastelu se, ironično, putem storija, zahvalio gradonačelniku na podršci od 10 hiljada KM.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Sinoć je u Banjaluci, na tvrđavi Kastel održan koncert u organizaciji brenda "Negujmo" i agencije "Euforija".

Međutim, u domaćoj javnosti se prije samog koncerta javilo negodovanje, jer se događaj održava u danima kada se obilježava godišnjica progona Srba iz Hrvatske u akciji "Oluja".

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je putem svog Tviter naloga apelovao na organizatore da koncert odgode, na šta su mu korisnici ove mreže odgovorili tabelom u kojoj se vidi da je Grad Banjaluka ovaj događaj uvrstio u kalendar dešavanja i podržao sa 10 hiljada KM.

Stanivuković je to kasnije potvrdio, naglasivši i da je kalendar odobrila gradska skupština.


"U našem kalendaru ima preko 700 planiranih kulturnih, sportskih i turističkih događaja, i on je odobren od strane gradske skupštine. Činjenica je da je skupština tražila amandmanom sredstva za pojedine događaje. Ja sam, uprkos tome, izrazio apel i molbu da se događaj ne održi. Mogao sam da nazovem Banski dvor i kažem da spriječe događaj, i da prekršim ugovor, ali nisam. Uzeo sam u obzir da su neki ljudi došli u Banjaluku zbog tog događaja, kao i činjenicu da sve košta i zbog toga sam samo apelovao na Tviteru na organizatore događaja", objasnio je Stanivuković.

Dodao je da je postignut kompromis.

"Agencija Euforija, koja stoji iza događaja jeste botovska i SNSD-ova, a činjenica je da su od IRB-a dobili 800 hiljada maraka. Na stranu sve to, oni su odlučili da 5. avgusta, kada je godišnjica Oluje, nemaju program, nego da se koncerti održe 4. i 6. avgusta", rekao je gradonačelnik Banjaluke.

Koncert je održan, a vlasnik agencije "Euforija" Boris Udovičić je postavio story s porukom gradonačelniku: "I šta kažeš, da otkažem? Hvala na 10 hiljada KM podrške".

Izvor: Instagram

(MONDO)