Društvo

"Oni su primjer da se trud i rad isplate": Prnjavor nagradio pet najboljih studenata

Autor Dragana Božić

Grad Prnjavor danas je za petoro studenata koji imaju prosjek ocjena viši od 9,5 uručio nagradu u iznosu od po 5.000 KM.

Izvor: Srna/Tamara Stojanović

Gradonačelnik Darko Tomaš kaže da je u prvom planu da se ukaže na kontinuitet u njihovom radu i rezultate ostvarene tokom cijelog školovanja.

"Oni su pravi primjer da se trud i rad isplate, želimo da ih pohvalimo i da im pokažemo da njihova lokalna zajednica cijeni uspjeh koji su postigli", rekao je Tomaš novinarima.

Prnjavor je prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja je još 2017. godine uvela studentske nagrade, a do sada je pravo na nagradu ostvarilo 28 mladih Prnjavorčana.

Tomaš kaže da su raniji dobitnici studentske nagrade sada već uspješni članovi zajednice koji imaju radno iskustvo od nekoliko godina.

Bliznakinje Tamara i Tatjana Nović iz Donje Ilove, studenti Tehnološkog fakulteta u Banjaluci, jednoglasne su da cilj dobrog prosjeka na fakultetu nije nagrada već želja za usavršavanjem i napredovanjem u pozivu koji su odabrale.

"Hvala gradonačelniku Tomašu što godinama unazad prati uspjeh i rezultate mladih u Prnjavoru i pruža im podršku", kažu one.

Marko Kalaba koji je student Prirodno-matematičkog fakulteta Banjaluka napomenuo je da gradska uprava Prnjavor i gradonačelnik uz to što finansijski pomažu studente daju im i dodatnu priliku za usavršavanje kroz obavljanje stručne prakse u pojedinim odjeljenjima gradske uprave.

Nagradu u iznosu od 5.000 KM dobili su još Milan Lepir, student Fakulteta političkih nauka u Banjaluci, i Duško Radić, student Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. 

(Srna)