Društvo

Dobre vijesti: Tura najpozitivnijih priča iz prethodne sedmice

Autor Dušan Volaš

Čitajte i uživajte...

Izvor: Srna/MONDO

U okviru projekta "Odmori u BiH", koji promoviše domaći turizam, ekipa našeg portala posjetila je Rostovo, Kupres, Livno, Tomislavgrad, Blidinje... 

Situacija sa koronavirusom nije omela žene koje su udružene u borbi protiv karcinoma dojke da hrabro nastave sa mamografskim pregledima u gradovima RS, ali skreću pažnju da su u bolnicama skoro zaustavljeni skrininzi i preventivni pregledi, a da bolest ne čeka...

Nakon uspješne realizacije programa u Foči, Nektar OK Fest karavan nastavlja svoje putovanje prema Trebinju gdje nas u saradnji sa Kulturnim centrom Trebinje 31. oktobra i 1. novembra, takođe očekuje sadržajan i kvalitetan program.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić iztjavio je da se radi novi projekat za gradnju vrtića u Kampusu, koji će biti i edukativnog karaktera, jer će profesori i studenti fakulteta imati praksu.


U rubrici "Mali odmor" prisjetite se priče o Iraku, Iranu i Avganistanu...

Izložba „Varirane repeticije" akademskog slikara Alekse Vidakovića iz Banjaluke otvorena je u srijedu uveče u Kamenoj kući tvrđave Kastel.


"Lidl" razmatra ulazak na tržište BiH

Njemački maloprodajni lanac "Lidl" razmatra ulazak na tržište u BiH, a to bi moglo da se dogodi 2022. godine.


Pitali smo Banjalučane šta misle o najnovijim mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije, posebno o maskama na otvorenom.


Osiguranici koji su preležali infekciju virusa korona, nakon bolničkog liječenja, od novembra mjeseca na prijedlog ljekara pulmologa, pneumofiziologa ili infektologa imaju pravo na produženu medicinsku rehabilitaciju u trajanju od 28 dana.


Za kraj vam donosimo zanimljivu priču “Iz naftalina”. U Prijedoru je 1939. godine održano jedno suđenje za koje je vladalo veliko interesovanje, ne samo u tom gradu nego i u okolini.


...

Ostajte nam zdravi, veseli, raspoloženi... I čitajte, naravno - dobre vijesti!

Tagovi