• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 IMG-c510cd08b17ae9b8ae1b0b34a8e69d1b-V.jpg
 IMG-c510cd08b17ae9b8ae1b0b34a8e69d1b-V.jpg

OPOZIV u Bijeljini: SNSD priznao poraz koalicije, Petrović ostaje gradonačelnik! (FOTO/VIDEO)

Građani Bijeljine danas su se izjašnjavali da li su za opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića. Petrović ostaje gradonačelnik Bijeljine, nakon ubjedljive pobjede na refendumu.

 IMG-c510cd08b17ae9b8ae1b0b34a8e69d1b-V.jpg Izvor: MONDO

Ubjedljiva većina građana Bijeljina poklonila je svoje povjerenje Ljubiši Petroviću na referendumu koji je organizovan u nedjelju 19. mart

Referendum u Bijeljini je prvi koji se održavao u skladu sa novim Pravilnikom o sprovođenju opoziva koji je krajem prošle godine donesen u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Opoziv gradonačelnika, koji je iz SDS-a, pokrenulo je 25 odbornika Skupštine grada 8. februara, a podržavala ga je široka Narodna koalicija "Pokrenimo Bijeljinu", predvođena SNSD-om u koju je uključeno 16 stranaka.

Petrović je gradonačelnik od 2020. godine.

22:53

Predsjednika GIK u Bijeljini: Dan velikog pritiska, objavićemo zvanične retultate kada prebrojimo glasove

Predsjednik Komisije za sprovođenje referenduma za opoziv gradonačelnika Bijeljine Dijana Savić Božić rekla je da će Komisija objaviti rezultati kada prebroji glasove i da je u centar za brojanje glasova do sada stiglo 85 vreća sa biračkih mjesta.

Ona je napomenula da politički subjekti uvijek prije njih objave rezultate.

Božićeva je današnji dan ocijenila kao dan velikog pritiska i jako zlonamjernih izjava.

"Ne znam samo kako se išlo tako puno unaprijed, ali u redu, možda je to politička priprema", rekla je ona.

Božićeva je dodala da Komisija nastavlja sa radom i da nakon ovih treba prebrojati i glasove pristigle poštom.

22:32

Stanivuković: Važna pobjeda za jedinstvenu opoziciju

21:53

Dodik: "SNSD će nastaviti da ulaže u razvoj Bijeljine"

Povodom neuspješnog opoziva gradonačelnika Bijeljine, oglasio se i predsjednik RS i SNSD, Milorad Dodik.

21:05

Milovanović: Poštovaćemo volju građana

"Građani Bijeljine su se izjasnili i rekli da Petrović treba da ostane gradonačelnik. Poštovaćemo volju građana", rekao je Miroslav Milovanović (SNSD), šef štaba za opoziv gradonačelnika Bijeljine

Rekao je da su postojale opstrukcije gradske uprave u organizaciji referenduma, ali da to nije uticalo na rezultat.

Milovanović je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da ne osjeća ličnu odgovornost i da će o smjenama u SNSD eventualno odličivati predsjednik stranke Milorad Dodik.

O raspuštanju gradske skupštine odlučivaće, kaže, NSRS ili Vlada RS.

20:49

Podaci iz SDS: Protiv opoziva glasalo 68 odsto izašlih birača

Prema podacima iz štaba SDS, na osnovu 100 odsto prebrojanih glasačkih mjesta, "za" opoziv je glasalo 31,19 odsto izašlih birača, a 68,03 "protiv" opoziva gradonačelnika Bijeljine.

20:44

Borenović: Bijeljina je bastion slobode

Oglasio se i predsjednik PDP-a.

20:43

Petrović: Ovo je narodna pobjeda

"Hvala narode, ovo je velika narodna pobjeda", rekao je Ljubiša Petrović u prvom obraćanju u štabu SDS-a.

"Iskreno i od srca se zahvaljujem vama predsjedniče i svim saborcima iz SDS", rekao je Petrović obraćajaću se Milanu Miličevću i zahvalio se PDP-u i Jeleni Trivić i Nebojši Vukanoviću

Izvor: MONDO

20:27

Miličević: Ogromna prednosti

"Na 94,5 odsto biračkih mjesta imamo razliku oko 16.000. Ne može ništa da se dogodi da se to promijeni", rekao je predsjednik SDS, Milan Miličević na pres konferenciji u štabu SDS. Miličević je pozvao vlasti u RS da prema pravilima donesu odluku o raspuštanju Skupštine Grada Bijeljina.

Izvor: MONDO

20:12

Božović: Bijeljina glasala protiv opoziva

"Na 75 odsto obrađenih materijala, u našem štabu, prednost Petrovića je oko 12.000 glasova", rekao je šef izbornog štaba SDS, Marinko Božović

20:08

Vukanović: SNSD potučen do nogu!

20:02

UBJEDLJIVA POBJEDA PETROVIĆA

"Na osnovu 52,5% prebrojanih biračkih mjesta "Za" opoziv je glasalo 7.179 birača, "Protiv" 15.585", objavio je novinar Mladen Vujinović koji se nalazi u štabu SDS.

Podaci iz štaba SDS, saopšteni na BN televiziji kažu da je Petrović dobio oko 20.000 glasova, a da je za opoziv glasalo duplo manje Semberaca.

19:52

Koalicija "Pokrenimo Bijeljinu" najavila prvo obraćanje javnosti

Referendum u Bijeljini uspješno je okončan i 183 biračka mjesta su zatvorena, rekla je Srni predsjednik Komisije za sprovođenja opoziva gradonačelnika Dijana Savić Božić.

Božićeva je navela da je na pojedinim biračkim mjestima glasanje bilo produženo za 20 do 30 minuta zbog problema sa položajem glasačkih kabina koji je izazvao kasniji početak glasanja ili je glasanje prekidano.

Nakon prebrojavanja glasova na biračim mjestima, glasački materijal će iz biračkih odbora biti dovezen u sportsku salu Osnovne škole "Vuk Karadžić".

Iz Narodne koalicije "Pokrenimo Bijeljinu" najavljena je konferencija za novinare u 21.00 čas o temi rezultata referenduma o opozivu.

19:39

SDS - procenti

Na osnovu 12.5% prebrojanih biračkih mjesta "za" opoziv je glasalo 1230, a "Protiv" 2824 birača, tvrde i operativnom izbornom štabu SDS-a.

19:34

Podaci iz ŠTABA SDS: Petrović u prednosti

Prvi, nepotvrđeni rezultati iz Glavnog operativnog štaba SDS-a, na osnovu informacija koje su dobili od svojih članova biračkih odobra i posmatrača govore da Ljubiša Petrović ima prednost!.

Biračka mjesta su zatvorena u 19.00 časova.

IZLAZNOST DO 17 ČASOVA

Na referendumu o opozivu gradonačelika Bijeljine LJubiše Petrovića do 17.00 časova izlaznost je 39,8 odsto, rekla je predsjednik Komisije za sprovođenje opoziva Dijana Savić Božić.

Ona je navela da su na referendumu glasala 43.265 birača.

"SDS je i dalje jedini politički subjekt koji je prigovarao na rad Komisije, ostalih 84 nisu imali prigovora, ali je konačno SDS počeo da se poziva na Pravilnik o sprovođenju opoziva", izjavila je Božićeva novinarima.

Na najavu iz SDS-a da njihovi posmatrači neće završiti izborni dan dok im se ne omogući uvid i fotografisanje zapisnika na svim biračkim mjestima, Božićeva je rekla da je nesporno i da će biti omogućeno sve što je predviđeno Izbornim zakonom Republike Srpske i Pravilnikom o sprovođenju opoziva.

"Propisano je da predsjednik biračkog odbora čita rezultate, obrazac o rezultatima objavljuje javno i izlaže ga na vidno mjesto, što znači da ga mogu fotografisati posmatrači", istakla je Božićeva.

Na kritike iz SDS-a na njen i rad Komisije, Božićeva je rekla da rade potpuno transparetno i da od konstituisanja Komisija radi sa posmatračem koji je savjetnik gradonačelnika po ovlašćenju i ujedno član SDS-a.

Ona je ponovila da će Komisija okončati postupak sprovođenja opoziva.

"To je ono što sam ja garantovala, jer smo imali otvorene prijetnje, javno iznešene, da će biti spriječeno sprovođenje postupka opoziva", dodala je Božićeva.

Prema njenim riječima, na biračkim mjestima gdje je zbog problema sa položajem glasačkih kabina kasnio početak glasanja ili je vršen prekid, biće za toliko produženo glasanje.

Komentari 8

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

E moji jadnici vi što živote dadoste za ovu kasabu , koja je bila do rata prčvarnica ,iz koje se snabdijevao Beograd, sad postade , za Boga miloga , bastion nekakve slobode....a dušu ste nam uzeli u te godine patnje i muke, naplaćivali ste sve što ste mogli, da bi mi imali od čega da živimo.... Imali ste na svakom ćošku nekakve prčvarnice u kojima ste nam prodavali sve i svašta , po vašim cijenama ...koridor života ...koridor šverca .....i sad ste vi Srbi i nekakve patriote a mi iz Krajine smo neki negativci , levati...e pa niste pametnjakovići....i vi i vaš tonac Trišić koji od ton majstora sa RTRSa dođe do velikoga gazde nekakve buntovničke BN televizije....i damo da znate da vam ovo ne piše niko iz Miline stranke, nego jedan obični dječak Bl asvalta ,kojem je dosadila više ta vaša demagogija i foliranje....dokle više....dokle ...

Čova buraz

@Čova buraz vi što ste u fazonu minusa, na vas sam i mislio....rokani ...

........

@Čova buraz Trk po sendvić mozda bude i sa parizerom

СА

Зашто не објављујетекоментаре багро, а кмечите како вас сви угњетавају, новинарчићи јебени

СА

Скупштина БН оставке колико је до поноћи, али немате ви грам образа, а овај референдум је показао, ни памети !

Najnovije