Politika

Oglasili se iz Vlade RS povodom sastanka Viškovića sa predstavnicima "Garde Panteri"

Autor Siniša Stanić

Povodom medijskih napisa o spornom kredibilitetu predsjednika Udruženja veterana "Garda Panteri" Petra Cvijetinovića, koji se sastao sa sa premijerom RS Radovanom Viškovićem, oglasili su se danas iz Vlade Srpske.

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Navode da se Vlada RS i njen predsjednik Radovan Višković sa dužnim poštovanjem odnose se prema svim organizacijama i udruženjima, proisteklim iz Odbrambeno otadžbinskog rata.

"Naglašavamo da Vlada pruža punu podršku svim aktivnostima koje baštine kulturu sjećanja na stradanja srpskog naroda tokom Odbrambeno otadžbinskog rata, uključujući i 'Gardu Panteri', koji su dali nemjerljiv doprinos odbrani Republike Srpske", stoji u saopštenju.

Kao razlog današnjeg sastanka Viškovića sa predstvanicima "Garde Panteri" iz Vlade navode podršku koju Vlada i njen predsjednik daje aktivnostima ovog udruženju.

"Ovo je bila prilika da predsjednik Vlade Radovan Višković izrazi poštovanje i zahvalnost zbog hrabrosti koju su, u najtežim vremenim za srpski narod, iskazivali pripadnici 'Garde Panteri', ne žaleći ni sopstvene živote da bi mi danas živjeli u slobodi", ističu iz Vlade.

Izraženo je i žaljenje što je prisustvo predsjednika udruženja Petra Cvijetinovića sastanku umanjilo njegov značaj.

"Istovremeno, ističemo da Vlada niti želi niti može da se miješa u unutrašnju organizaciju bilo kojeg udruženja ili organizacije, proistekle iz Odbrambeno otadžbinskog rata, naglašavajući da će Vlada i resorno ministarstvo i u budućnosti nastaviti da kroz razne programe podrške, radi na unapređenju položaja i statusa boraca i članova njihovih porodica", zaključeno je saopštenju.

(Mondo.ba)