• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je čovjek koji je danas donio "Zlatnu značku" u Vladu RS: "Lažni Dodik" Maljutka uručio priznanje Viškoviću

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Udruženja veterana „Garda Panteri“ na čijem je čelu Petar Cvijetinović, uručilo je danas priznanje „Zlatna značka“ premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću.

 Višković i Cvijetinović Izvor: Vlada RS

Priznanje je, kako je saopšteno iz Vlade Srpske, uručeno u znak zahvalnosti za „pruženu pomoć ovom udruženju na održavanju kulture sjećanja na ratnu prošlost ove jedinice Vojske Republike Srpske“.

„Predsjednik Vlade naglasio je da je dužnost i obaveza Vlade RS da baštini kulturu sjećanja na slavni, ratni put „Pantera“, ali i brojnih drugih jedinica Vojske RS. Tokom sastanka, predsjednik udruženja „Garda Panteri“ Petar Cvijetinović, zahvalio se Vladi na pruženoj pomoć udruženju za dostojanstveno obilježavanje memorijala u rejonu Panjika na Majevici, na mjestu gdje je prvi komandant jedinice Branko Pantelić Panter izgubio život u septembru 1992. godine“, stoji u saopštenju Vlade RS.

Petar Cvjetinović alias Pero Maljutka od ranije je poznat istražnim i policijskim organima kao višestruki prevarant, a hapšen je i osuđivan u BiH i Srbiji zbog krivičnih djela prevare.

Takođe, za njim je prije desetak godina bila raspisana i međunarodna potjernica.

Cvijetinović je hapšen 2009. godine zbog sumnje da je, predstavljajući se kao Milorad Dodik tadašnji premijer Republike Srpske, sa pomagačima varao poslovne ljude i firme u Srbiji.

„Lažni Dodik“ ih je lično molio da uplate donaciju za navodnu kupovinu ortopedskih pomagala za ratne vojne invalide iz RS.

Takođe, Cvijetinović je kao predsjednik „Garde Panteri“, držao govor na skupu „Za Republiku Srpsku“ koji je organizovan u decembru 2019. godine u banjalučkom Parku Mladen Stojanović, a na kojem su se tada obratili i predstavnici vlasti u Srpskoj.

Te večeri se u istom parku održavao i skup u organizaciji opozicije u RS.

(Mondo/B. S.)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE