• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je lažni Dodik "harao" po Srbiji...

Lažni premijer, bivši policajac iz Bijeljine, prevario najmanje 15 ljudi. Imitirajući Dodika nasamario i zrenjaninskog biznismena...

 Kako je lažni Dodik "harao" po Srbiji... Izvor: MONDO

Za dvije godine koliko se lažno predstavljao kao premijer RS Milorad Dodik, bivši policajac Centra bezbjednosti u Bijeljini Petar Cvjetinović (34), poznat i kao Pero Maljutka, prevario je najmanje 15 osoba, oštetivši ih za više miliona dinara, prenose Novosti.

Cvjetinovića su, u utorak po podne, u iznajmljenom stanu, uhapsili inspektori PU Novi Sad, prethodno prateći njegovu saradnicu u prevarama Natašu T. (47), inače komunalnog inspektora iz Beograda.

Zbog sumnje da je Cvjetinovićeva "desna ruka“, Nataša je duže vrijeme bila pod policijskom prismotrom, a u utorak je njen automobil praćen od Beograda do zgrade sa brojem šest u novosadskoj Ulici Momčila Tapavice. Cvjetinović se skrivao u stanu svojih prijatelja na četvrtom spratu, a koliko je oprezan bio, najbolje govori podatak da stan za sedam dana, koliko je u njemu prije hapšenja proveo, nijednom nije napustio.

Lažni premijer RS je, inače, izbjegavao direktne kontakte s pažljivo biranim žrtvama koje su, manje ili više dobro, poznavale pravog, izvodeći prevare u telefonskim razgovorima s njima. Činio je to besprekornim oponašanjem Dodikovog glasa, najčešće tražeći hitnu novčanu pomoć za bolesnu djecu.

Iznosi koje je tako uspijevao da dobije kretali su se od hiljadu do više hiljada evra, a kad bi novac bio uplaćen na neki od njegovih računa, podizala ga je Nataša T.

Prema nezvaničnim informacijama, novac na te račune uplatila je i Klinika „Ostrog“, čiji vlasnik je bivši ministar zdravlja Milovan Bojić, kao i poznati biznismen iz Zrenjanina Mile Dragić. S druge strane, vlasnici "Komtrejda“, Veselin Jevrosimović, i „Ist pointa“, Zoran Drakulić, koje je Cvjetinović, navodno, takođe pokušao da obmane, bili su mnogo oprezniji.

Prevare, po svemu sudeći, neće biti i jedino krivično djelo za koje će on odgovarati. Izvori bliski istrazi kažu da je Cvjetinović bio povezan i s takozvanom Rašetinom grupom, čiju su osmoricu pripadnika specijalci MUP Srbije, prije desetak dana, uhapsili na području Beograda, Šapca i Sremske Mitrovice. Ta grupa se, pored organizovanja ubistava i razbojništava, bavila i trgovinom narkotika i oružja.

Pored centralne potjernice Okružnog suda u Beogradu, na osnovu koje je i uhapšen, za Cvjetinovićem su potjernice raspisale i BiH, Hrvatska i Crna Gora. Uz to, za njim je raspisana i potjernica Interpola. I on i Nataša T. su, inače, poslije akcije novosadske policije, prebačeni u Beograd i predati u nadležnost tamošnjem pravosuđu. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE