• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Višković: U realnom sektoru rast plata od 5 do deset odsto 

Autor Dragana Božić

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će Vlada Srpske kreirati mjere kako bi realni sektor bio rasterećen nivoom poreza i doprinosa i parafiskalnih nameta, čime bi bilo obezbijeđeno 80 miliona KM za povećanje plata od pet do 10 odsto.

 Višković: U realnom sektoru rast plata od 5 do deset odsto  Izvor: MONDO

"Vlada Srpske ima izuzetnu saradnju sa socijalnim partnerima i tako će i ostati. Takva saradnja dala je rezulat, jer smo imali rješenja koja su bila zadovoljavajuća za sve", rekao je Višković novinarima na poslovnoj konferenciji "Izazovi i budućnost poslovanja".

On je istakao da bi, uz Vladu Srpske, i poslovna zajednica trebalo da iz rezervi i dobiti izdvoji dio sredstava kako bi bile povišene plate zaposlenih u Srpskoj.

"Moramo jačati i obrazovni sistem i školovati kadrove koji su potrebni privredi. I ove godine smo za razvoj novih tehnologija izdvojili iz budžeta Srpske sedam miliona KM, a naredne će biti dvostruko", naveo je Višković.

Prema njegovim riječima, partnerskim odnosom Vlade i socijalnih partnera može se graditi kvalitetan ambijent od koga će svi imati koristi.

Izvor: MONDO

"U Republici Srpskoj oko 120.000 radnika prima platu od 600 KM što nije realno. Značajan broj ljudi puno više novca dobije na ruke što mora biti riješeno, a za svaku branšu bi trebalo da bude propisana minimalna plata za plaćanje poreza i doprinosa", rekao je Višković.

On je naglasio da je razgovarao sa ambasadorm Mađarske u BiH o formiranju fonda koji bi koristili privrednici iz Srpske.

"Očekujem da do kraja ove godine bude formiran ovaj fond i da bi 100 miliona evra bilo na raspolaganju našim privrednicima, odnosno malim i srednjim preduzećima. To su grant sredstva što je veoma značajno", rekao je Višković. 

U Banskom dvoru danas se održava poslovna konferencija pod nazivom "Izazovi i budućnost poslovanja" u organizaciji Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske. Na konferenciji prisustvuju predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, te ministri u Vladi Srpske.

(Mondo)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE