Politika

Dolazi u BiH: Varhelji u ponedjeljak sa članovima Predsjedništva

Autor Dragana Božić

Komesar EU za susjedske odnose i proširenje Oliver Varhelji dolazi sutra u dvodnevnu posjetu BiH, koja se odvija u ključnom trenutku za put BiH ka Uniji nakon preporuke Evropske komisije za dodjelu kandidatskog statusa.

Izvor: JULIEN WARNAND/EPA

Varhelji će se sastati sa članovima Predsjedništva BiH i drugim zvaničnicima u zemlji, kako bi razgovarali o predstojećim koracima i potrebnim reformama na putu BiH prema EU, najavljeno je iz Delegacije EU u BiH.

Planirani su sastanci i u kontekstu podrške EU BiH u upravljanju migracijama, kao i posjeta Digitalnom inovacionom hubu /Fab lab/.

Iz Delegacije EU navode da će sastanak Varheljija sa članovima Predsjedništva BiH biti održan sutra u Sarajevu sa početkom u 15.00 časova, nakon čega je 15.45 planirana konferencija za medije u zgradi Predsjedništva.

Varhelji će sutra u parlamentu BiH prisustvovati ceremoniji potpisivanja memoranduma o razumijevanju između Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara i Međunarodne organizacije za migracije po pitanju dobrovoljnog i nedobrovoljnog povratka.

(Srna)