Politika

Ninković se "sjetio" kolika mu je plata

Autor Nikolina Damjanić

Ljubo Ninković predsjednik Skupštine grada Banjaluka bio je prethodnih dana u žiži javnosti jer nije mogao da se sjeti kolika mu je plata. Na današnjoj pres konferenciji otkrio je da mu osnovna plata iznosi u prosjeku 4.900 KM mjesečno.

Izvor: Mondo - Slaven Petković

Ninković je pojasnio da prije nekoliko dana nije znao kolika mu je plata jer "varira iz mjeseca u mjesec".

"Moja plata, kao i naknada odbornika je različita. Obračunava se po različitim osnovama. Tu imate vjenačanja, dolazak na komisije, itd... Naravno, tamo gdje se ne pojavite ne dobijete novac, a gdje se pojavite dobijete. U tom trenutku nisam mogao da znam tačan iznos svoje plate", rekao je.

Naveo je da njegova plata veća 3 i po puta u odnosu na prosječnu platu zaposlenih u Gradskoj upravi za prethodnu godinu.

"Ja sam je naslijedio i nju je definisao zakon za sve predsjednike skupština, gradova, opština, te gradonačelnika i načelnika opština u Republici Srpskoj".

Podsjećamo, Ninković je prije nekoliko dana na pres konferenciji otkrio kolika je plata saradnika gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, a na pitanje koliko iznosi njegova, "nije znao da odgovori".

 (MONDO)