• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zbog zloupotrebe službenog položaja": Ninković podnio krivičnu prijavu protiv Stanivukovića

Autor Dragana Božić

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka LJubo Ninković podnio je danas krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Draška Stanivukovića zbog zloupotrebe službenog položaja, odnosno pribavljanja imovinske koristi za zaposlene u Gradskoj upravi, a na štetu gradskog budžeta.

 Srn2023-6-8_125935_0.jpg Izvor: SRNA/Branislava Vukelić

Ninković je nakon podnošenja krivične prijave protiv Stanivukovića ispred banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva rekao novinarima da će ići u Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske gdje će podnijeti zahtjev za inspekcijski nadzor nad isplatom plata zaposlenim u Kabinetu gradonačelnika.

"Time ću zaokružiti ovu priču u vezi sa platama, prepustiti nadležnim institucijama da rade svoj posao i nakon toga ćemo imati epilog", istakao je Ninković, prenosi Srna.

On je naveo da će, nakon što završi zvaničnu komunikaciju sa Ministarstvom uprave i lokalne samouprave na isti način, u vidu lične krivične odgovornosti, ići i prema ovlaštenim potpisnicima jer su, kako je rekao, zloupotrijebili ovlaštenja koja su dobili od gradonačelnika.

Govoreći o narednoj sjednici gradske Skupštine, Ninković je naveo da će naredne sedmice zakazati skupštinski Kolegijum.

Ninković je napomenuo da je Kolegijum taj koji utvrđuje prijedlog dnevnog reda i datum sjednice Skupštine grada. 

Podsjećamo, Ninković je juče na pres konferenciji rekao da radnici u Gradskoj upravi nisu dobili obećano povećanje plata koje je usvojeno prije šest mjeseci u Skupštni grada, te optužio gradonačelnika Draška Stanivukovića za mobing nad pojedinim radnicima.

Stanivuković je sve optužbe demantovao. On je odbacio Ninkovićeve tvrdnje da sekretarice i fotografi u Gradskoj upravi imaju vozače i tvrdi da su svi podaci koje je Ninković iznio netačni i dodao kako je u potpunosti neutemeljena priča koja se odnosi na povećanje plata u Gradskoj upravi.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE