Politika

Nije bilo kvoruma: Odgođena sjednica banjalučke Skupštine

Autor Dragana Božić

Sjednica Skupštine grada Banjaluka koju je za danas sazvao gradonačelnik Draško Stanivuković nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Izvor: Grad Banjaluka

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković rekao je da je sjednica sazvana mimo zakona od gradonačelnika, te ocijenio da je riječ o fijasku.

Ninković je pojasnio da je za izglasavanje predsjedavajućeg na sjednici gradske skupštine potrebna većina od 16 odbornika, što je Stanivuković znao, ali je nastavio da radi po svome.

"Opet je gradonačelnik okrenuo priču o vodi, iako sam sinoć bio u Ramićima gdje je pukla cijev i niko iz gradske administracije se nije pojavio", rekao je Ninković novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da će vodovodni sistem u Banjaluci uskoro doživjeti kolaps jer se Gradska uprava ne bavi rješavanjem ozbiljnih problema u gradu.

Ninković smatra da gradonačelnik troši vrijeme odbornika, Skupštine grada, ali i samih građana.

"Moram izvršiti konsultacije sa odbornicima i da vidimo da li imamo uslove da se održi sjednica u avgustu", poručio je Ninković.

Stanivuković je rekao da je pripremo materijal i tačke dnevnog reda, ali da se danas nije pojavio dovoljan broj odbornika.

"Tu su bili odbornici PDP-a i Ujedinjene Srpske, te Narodnog fronta. Vjerovao sam da će doći i ostali odbornici, iz SNSD-a, predsjednik i potpredsjednik Skupštine grada, ali oni ne rade svoj posao", rekao je Stanivuković novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima – za današnji dnevni red predložene su 83 tačke dnevnog reda.

"Kažu da je puno tačaka dnevnog reda, koje se njima ne dopadaju. Zašto nisu digli ruku za rješavanje pitanja voodsnabdijavanja sa rezervoara Tunjice jedan i dva, besplatne placeve za mlade bračne parove i kolektor na Crkvenoj. Nije im stalo da se ova pitanja riješe i bježe od odgovornosti. Opet ću ponovo da tražim zakazivanje sjednice Skupštine, ali samo sa ove tri tačke dnevnog reda. Pozivam odobornike još jednom da dođu i što se tiče nas spremni smo već za sutra da imamo sjednicu", rekao je gradonačelnik.

On je dodao da će od predsjednika Skupštine grada ponovo zatražiti da se sjednica održi sutra. 

(Srna)