• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbornici nisu usvojili dnevni red: Prekinuta sjednica Skupštine grada Banjaluka

Autor Dušan Volaš

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković zaključio je današnju sjednicu, nakon što odbornici nisu usvojili predloženi dnevni red.

 Prekinuta sjednica Skupštine grada Banjaluka Izvor: Grad Banja Luka

"Dogodilo se nešto što nisam mogao da vjerujem da može, a to je da nije usvojen dnevni red. Sada idemo ispočetka u zakazivanje nove sjednice", rekao je Ninković novinarima.

On je napomenuo da su protiv integralnog dnevnog reda bili odbornici Ujedinjene Srpske i PDP-a, te da su oni odgovorni što se nije raspravljalo o odlukama koje se odnose na imenovanje zamjenskog člana Gradske izborne komisije (GIK) i imenovanje vršilaca dužnosti članova Odbora za žalbe zaposlenih u Gradskoj upravi.

Možda će vas zanimati

Govoreći o tačkama koje je predložio Stanivuković, Ninković je naveo da je riječ o rješenjima koja mogu da se implementiraju tek u narednom mandatu gradske administracije.

"Sve što je govorio o tim tačkama nije realno, te služi samo za njegovu političku promociju. Nikakvo konkretno rješenje danas nije iznio", rekao je Ninković.

On je upozorio da je Stanivuković iznio i mnogo neistina, kao što je ta da je planirao da mladim bračnim parovima dodijeli besplatne placeve na području grada.

"Dobili smo informaciju iz Pravobranilaštva u kojoj je navedeno da prijedlog odluke nije o besplatnim placevima, nego o subvenciji početne cijene tih placeva", rekao je Ninković.

On je napomenuo da nije protiv realizacije projekata kojim bi se riješili problemi vodosnabdijevanja u gradu, nego da je protiv zaduženja.

"To se moglo riješiti rebalansom budžeta, ali gradonačelnik to nije htio. Osim toga, nismo dobili ni stručnu procjenu šta sve treba uraditi kako bi se problemi riješili", rekao je Ninković.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković smatra da je današnje ponašanje odbornika i rukovodstva banjalučke Skupštine neodgovorno.

"Nisu usvojili dnevni red, niti su htjeli na njega da uvrste 87 novih tačaka, veoma važnih jer se odnose na rješavanje životnih pitanja građana, institucija i organizacija", rekao je Stanivuković.

On je dodao da mu nije jasno zašto odbornici nisu hteli da raspravljaju ni o tačkama kao što su besplatni placevi za mlade bračne parove, besplatni projekti za gradnju kuće, te urbanistički plan grada, kao i rješavanje vodosnabdijevanja u gradu.

Srna

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE