Politika

Borenović najavio izbacivanje Dokića, Grmuše i Čekrlije iz PDP-a

Autor Nikolina Damjanić

Dan nakon lokalnih izbora u PDP-u najavljuju čistku u svojim redovima.

Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Jedan od osnivača PDP-a Branko Dokić, banjalučki odbornik PDP-a u Milko Grmuša i Saša Čekrlija biće isključeni iz stranke zbog javno pružene podrške tokom izborne kampanje kandidatu Narodnog fronta za gradonačelnika Banjaluke Jeleni Trivić, potvrdio je ovo predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Na konferenciji za medije u Banjaluci, Borenović je rekao da će PDP iz svojih redova isključiti sve one koji su radili protiv stranke tokom izborne kampanje, a u to spada i javno slikanje sa Trivićevom.

Grmuša: Želim svima u PDP-u sve najbolje

Odbornik Milko Grmuša oglasio se na mrežama i poručio da je ponosan na sve što je uradio dok je bio član PDP-a.

"U ključne programske akte sam uložio ono najbolje od sebe i hvala običnim i poštenim članovima PDP što su to prepoznali i poštovali. Uvijek sam govorio, a kažem to i sad, da su obični članovi PDP u ogromnoj većini sjajni i pošteni ljudi i bila mi je čast da sarađujem sa njima. Više puta sam dao ostavke na partijske funkcije kad se nisam slagao sa napuštanjem osnovnih programskih i vrijednosnih principa PDP, a zadnji put prije tri mjeseca", naveo je Grmuša.

Zahvalio se Borenoviću "za isticanje različitosti između njihovog poimanja politike i negovog".

"Poštujem ovu odluku rukovodstva PDP i hvala g. Borenoviću što je uvijek znao mnogo bolje od mene da istakne razliku između mog i njihovog poimanja politike i života. Želim svima u PDP sve najbolje, a ja ću nastaviti da radim u privatnom sektoru, živiću od svoje plate i zastupaću sve one iste stavove kao i do sad", poručio je Grmuša.

(RTRS/MONDO)