• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nesuglasice u PDP-u: Kandidat za gradonačelnika Banjaluke biće poznat krajem februara

Autor Dragana Božić

Nakon što se aktuelni gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković sinoć pohvalio novom kandidaturom za gradonačelnika Banjaluke ispred PDP-a, danas iz ove stranke stiže drugačije saopštenje.

 Kandidat PDP za gradonačelnika Banjaluke Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Kako su istakla dva visoka funkcionera ove stranke, Igor Crnadak i Milko Grmuša kandidat PDP-a za predstojeće lokalne izbore biće poznat krajem februara, kada bi prema najavi odluku trebali donijeti organi PDP-a na bazi utvrđenih programskih opredjeljenja koja su potvrđena na Saboru PDP-a održanom 1.oktobra 2023. godine.

Oni su istakli činjenicu da su Kolegijum Predsjedništva PDP, Predsjedništvo PDP i Glavni odbor PDP organi koji u skladu sa Statutom PDP mogu donijeti odluku o kandidatu PDP-a za gradonačelnika Banje Luke.

"Ovi organi bi svakako uzeli u obzir i prijedlog Gradskog odbora PDP Banjaluka za kandidata za gradonačelnika Banjaluke, no u ovom trenutku se sprovode unutarstranački izbori u ovom odboru, s obzirom na činjenicu da je mandat prethodnog Gradskog odbora PDP Banjaluka istekao", navode Crnadak i Grmuša.

Takođe, ističu da u navodnom glasanju za kandidata za gradonačelnika Banjaluke na sinoćnjem sastanku nije učestvovao niko od članova najužeg rukovodstva PDP koji su iz Banjaluke, ni predsjednik PDP, ni počasni predsjednik PDP, kao ni bilo koji od tri potpredsjednika PDP.

"Sve odluke o politici, nosiocima politike i kandidatima PDP u Banjaluci moraju biti potpuno u skladu sa programskim načelima PDP usvojenim u našim programskim aktima, kao i programskim dokumentom „Nova Banja Luka“ koji je Gradski odbor PDP Banjaluka usvojio kao svoju političku platformu za izbore 2020. godine", kažu Crnadak i Grmuša.

Poručuju da je na bazi ovih dokumenata jasno da je PDP odavno usvojio čvrstu platformu da ne smije biti bilo kakvog koketiranja sa lošim praksama vlasti u Republici Srpskoj i bivših vlasti u Banjaluci, da stranke opozicije moraju imati jednog zajedničkog kandidata za gradonačelnika, da ničija sujeta ne smije biti iznad opšteg interesa i da osnovna ideja PDP-a, puna i ničim uslovljena vladavina prava i nezavisnost institucija i sloboda građana, mora biti prvi i osnovni zadatak svakog PDP-ovog kandidata, a pogotovo kandidata za gradonačelnika Banjaluke, najvećeg grada Republike Srpske.

Podsjećamo, Stanivuković je sinoć objavio je da je sjednici Predsjedništva Gradskog odbora PDP dobio jednoglasnu podršku za obnovu mandata na predstojećim lokalnim izborima, ali sudeći po današnjim izjavama vrha PDP-a to možda i neće biti tako.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

haha

Ajd Crnadak što se lakta, ali šta glumi tamo neki Grmuša koji mijenja partije ko čarape. Draško sila si, samo naprijed

MONDO REPORTAŽE