• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Advokat Aleksandar Janković blizu kandidature za načelnika opštine Novi Grad

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik Opštinskog odbora Partije demokratskog progresa (PDP) Novi Grad, Aleksandar Janković, biće kandidat opozicije za načelnika opštine na Lokalnim izborima ove godine, saznaje Mondo.

 Aleksandar Janković  - PDP Novi Grad Izvor: Facebook

"PDP Novi Grad je Jankovića, koji je inače po struci advokat, imenovala za svog kandidata za načelnika opštine Novi Grad. Pregovori sa ostalim opozicionim strankama su i dalje u toku, a Janković je najbliži zvaničnoj kandidaturi", saznaje Mondo.

Opozicija je krajem 2023. godine potpisala Izjavu o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima, koja podrazumijeva zajedničkog kandidata za načelnika opštine. Dogovorom je predviđeno da do kraja februara bude sačinjen koalicioni sporazum, uz saglasnost nadležnih organa stranska/partija.

Predsjednici opštinskih odbora PDP, SDS, SRS, povjerenik "Za pravdu i red – Liste Nebojše Vukanovića" za Novi Grad, kao i odbornici DNS-a i nacionalnih manjina potpisali su u decembru izjavo o zajedničkom nastupu na Lokalnim izborima, koji će se održati u oktobru 2024. godine.

Janković je aktivno angažovan u inicijativi da se Hrvatskoj ne dozvoli izgradnja odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori u blizini Novog Grada. Takođe je autor tematskog rada "Pravni osvrt na mogućnost Bosne i Hercegovine povodom namjere Republike Hrvatske da izgradi odlagalište radioaktivnog otpada na lokaciji bivše kasarne Čerkezovac, opština Dvor".

Aktuelni načelnik Novog Grada, Miroslav Drljača, na ovu funkciju izabran je 2016. godine, ali još nije zvanično potvrđeno da li će ponovo biti kandidat.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 8

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Žućka

Janković odličan kandidat, Drljača nema šansi, zavio je u crno opštinu, a bogami i snsd u Novom. Jedno je sigurno u oktobru je kraj za snsd!!

Novi Grad

Sa dolaskom SNSD na vlast u Novom, krenula su kola nizbrdo. To je činjenica. Vjerujem da će ujedinjena opozicija sa Acom na čelu konačno pomesti ovu organizaciju na političku deponiju.

Opštinar

Vraćaš se Aco gdje i pripadaš, samo ovaj put na najodgovornije mjesto.

Zika, a i Sljock

Jankovic, pravo rjesenje. Mi samo uz pobjednike, a on je sigurno pobjednik

Građanin

Prvi put izbor prvog covjeka grada nema povezanost sa strankom. G.Jankovica bih birao da je ispred bilo koje opcije jer je kao licnost sjajno rjesenje za ovu poziciju.

MONDO REPORTAŽE