Politika

Nebojša Vukanović objasnio zašto se nisu odazvali Stanivukovićevom pozivu

Autor Dragana Božić

Odbornik Za pravdu i red liste Nebojše Vukanovića u Skupštini grada Banjaluke Igor Mandić jedini je od svih odbornika novog saziva odbio poziv gradonačelnika i neće ići na sastanak sa Draškom Stanivukovićem.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Predsjednik ove stranke, Nebojša Vukanović na svom blogu, objasnio je i zašto.

Vukanović je rekao da su ralozi jasni, ali da ih zbog javnosti i građana treba još jednom pojasniti i obrazložiti.

"Pune četiri godine Stanivuković nas je ignorisao, iako smo odigrali važnu ulogu da 2020. godine dođe na čelo Banjaluke, nije želio da ima bilo kakav kontakt i saradnju, čuje neko naše mišljenje i konstruktivan prijedlog, a sve je učinio i sada, kao i 2022. godine, da umanji naš rezultat i spriječi Listu za pravdu i red da ima poslanika i odbornika. Lakonski je odmah na početku prvog mandata gradonačelnika krajem 2020. godine poručio da razgovara i poštuje samo one koji imaju odbornike u Skupštini grada i mogu da glasaju za njegove prijedloge, okrenuo se Nešiću i Selaku, kasnije Čubriloviću, Stevandiću, potom Igoru, Gorici i Miloradu Dodiku, ispunio sve njihove želje, mijenjao Regulacione planove, davao dozvole, tendere i zemljište, napunio džepove i tako iznevjerio sve one koji su mu dali glas i podršku na potpuno drugoj platformi", napisao je Vukanović.

Predsjednik liste "Za pravdu i red" tvrdi i da je Stanivuković, "da bi bilo što manje svjedoka njegove izdaje, simbioze i zaokreta", odradio sve kako bi uništio sve one koji su ga podržavali dok je bio „grlati opozicionar, prije nego što je došao na vlast, pa je tako smijenio Željka Raljića, predsjednika Gradskog odbora SDS-a Banjaluka sa mjesta izvršnog direktora Gradskog vodovoda Banjaluka, potom počistio i druge ljude, podijelio stranku na dva dijela, što je rezultiralo da SDS prvi put nema odbornika u Skupštini grada Banjaluke.

Isto je, tvrdi Vukanović, uradio i sa Pokretom Banjaluka zove Saše Lazića (Medo), kome je oteo Mirnu Savić Banjac i preveo je kod sebe u PDP.

"Ni Medo poslije 8 godina više neće biti odbornik jer Lista koju je nosio, na kojoj su bili i ljudi iz bivšeg Pokreta pravda za Davida Davora Dragičevića, nije prešla cenzus. Narodni front Jelene Trivić i našu Listu za pravdu i red nije mogao uništiti, iako je sve uradio ka tom cilju, a još prije izbora smo jasno rekli da nema saradnje sa Stanivukovićem i SNSD-om, jer bi tako iznevjerili svoje pristalice i glasače", navodi Vukanović.

Istakao je i da Stanivuković protiv njih posljednjih dana vodi veoma prljavu kampanju.

"Preko svoje portparolke Pejke Medić, iznosi brutalne laži i uvrede na moj račun, što je samo dodatna ispravnost odluke da ne treba ići na sastanak sa Mandžurijski kandidatom i Dodikovim potrčkon, koji bi želio da nas ponovo zloupotrijebi, da mu pomognemo oko formiranja vlasti, kao što je to uradio 2020. godine kad je tražio snažnu podršku u dvogodišnjoj kampanji, jer svako vas možete prevariti jednom ali ne i više puta", zaključio je Nebojša Vukanović.

Podsjećamo, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uputio je poziv svim strankama koje će imati odbornike u Skupštini grada na sastanak i konsultacije s ciljem da se utvrdi oko čega se svi politički faktori u Banjaluci slažu. Na ovaj sastanak, prema Stanivukovićevim riječima odazvalo se osam stranaka uključujući i SNSD.

(Mondo)