Jednostavan, mekan kolač u kojima će uživati svi ukućani!
Sjajan spoj kakaa i pomorandže za ukus u kojem ćete zaista uživati!
Sastojci:
1 ¼ šolje bijelog brašna
Dvije kašičice praška za pecivo
¼ kašičice soli
Pola šolje kakaa
Šolja šećera
Šolja slatke pavlake
Kašičica ekstrakta vanile
Dva jaja
Rendana kora jedne pomorandže
Za glazuru:
1/3 šolje pomorandžinog soka
Tri kašike šećera
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 stepeni i podmažite pleh, pa po njemu pospite prezle, a zatim istresite višak iz pleha.
U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, so, kakao i šećer, pa odložite sa strane.
Umutite slatku pavlaku sa ekstraktom vanile, a zatim smanjite brzinu miksera, pa dodajte jedno po jedno jaje i kratko umutite. Zatim u to dodajte suve sastojke i izmješajte da se sve sjedini, pa dodajte rendanu koru pomorandže.
Nalijte smjesu u pripremljen pleh i pecite oko sat vremena.
Odmah nakon što stavite kolač da se peče, pripremite glazuru od pomorandžinog soka i šećera i ostavite da stoji. Kada je kolač pečen, ostavite da se prohladi oko pet minuta, a zatim polako prelijte glazuru.
Ostavite kolač da upije smjesu dok se kolač potpuno ne ohladi, a zatim ga isjecite i uživajte u mekanoj poslastici.
(MONDO)