Pametno iskoristite ostatke pečenog mesa, ovo jelo može i da stoji u frižideru i biće ukusnije kad ga podgrejete!
Nakon prazničnog ručka, često se pitamo šta da radimo sa ostacima. Hladna jela kao što je ruska salata, mogu da se jedu i narednih dana, ali pečeno meso će se možda osušiti.
Evo ideje šta da radite ako vam je ostao komad pečenog goveđeg ili telećeg mesa!
Sastojci:
400 grama pečene govedine ili teletine
200 grama šampinjona
Glavica luka
Litar goveđe supe od kocke
Dva čena bijelog luka
Dvije kašike senfa
Jedna kašika koncentrata paradajza
Tri kisela krastavčića
Dve kašičice gustina
Kisela pavlaka
Kašika maslaca
Majčina dušica
So, biber
Maslinovo ulje
Priprema:
U tiganju propržite pečurke isečene na režnjeve, izvadite ih i propržite seckani crni i bijeli luk, majčinu dušicu i koncentrat paradajza. Od supe odvojite jedan decilitar i u činijici ga pomiješajte sa gustinom. U sos umiješajte senf, a zatim dodajte ostatak goveđe supe i pustite da proključa.
Dodajte pečeno meso isjeckano na komadiće, krastavčiće isječene na kolutiće, pečurke i gustin u tiganj sa sosom, i dinstajte još 10-12 minuta. Krčkanje će rehidrirati meso i omekšati mu mišićna vlakna, čak i ako je bilo tvrdo nakon pečenja. Ugasite ringlu, umiješajte kiselu pavlaku, i servirajte toplo uz obareni pirinač ili testeninu.