Kuhinja

Miriše na cimet, kafu i čokoladu i nestaje za tili čas: Svi će vam tražiti recept za ovaj kolač!

Autor Dragana Božić

Sprema se lako i brzo, a ukus je fantastičan!

Izvor: iStock/Getty Images Plus/bhofack2

Evo šta vam je potrebno da pripremite ovaj kolač, za koji se ne zna da li je ukusniji ili mirisniji!

Sastojci:

Šolja i po bijelog brašna

Dvije kašičice mljevenog cimeta

Kašičica praška za pecivo

Kašičica kafe

Pola kašičice sode bikarbone

Pola kašičice soli

Dva jaja

Kašičica ekstrakta vanile

150 grama putera

¾ šolje bijelog šećera

¾ šolje smeđeg šećera

220 grama mliječne čokolade

Priprema:

Zagrijte rernu na 190 stepeni.

U posudi pomiješajte brašno, cimet, prašak za pecivo, kafu, sodu bikarbonu i so.

U drugoj, manjoj posudi, umutite jaja i ekstrakt vanile.

Umutite puter, dodajte bijeli i smeđi šećer, pa mutite dok smjesa ne postane glatka, oko tri-četiri minuta. Dodajte u to umućena jaja, pa mutite još tri-četiri minuta. Smanjite brzinu miskera, pa u smjesu postepeno dodajte suve sastojke, muteći da se sve sjedini. Čokoladu isjeckajte, pa dodajte u smjesu i promiješajte.

Pripremljenu smjesu nalijte u pleh i pecite oko 20-25 minuta, ili dok ivice ne postanu zlatno-braon boje. Ostavite da se prohladi i poslužite.

(MONDO)