• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Probajte kroštule, tanko tijesto prženo u ulju i posuto šećerom

Autor Maja Gašić

Najbolja domaća grickalica!

 Probajte kroštule, tanko tijesto prženo u ulju i posuto šećerom Izvor: YouTube/Screenshot/Vincenzo's Plate

Hrskava grickalica iz dalmatinske i primorske kuhinje priprema se od sastojaka koje već imate u kući, a jedan od njih je alkohol! 

Tijesto se siječe u trake i prži u dubokom ulju - eto toliko je jednostavno! Ako volite "krckava" tijesta, obavezno probajte i recept za najbolje tijesto za picu, oduševiće vas!

Sastojci:

200 g brašna

3 žumanceta

1 kašika šećera

1 kašika pavlake

2 kašike ruma (rakije, votke)

so

ulje za prženje

šećer u prahu (po želji)

Priprema:

U prosijano brašno dodati so, pjenasto umućena žumanca, šećer, pavlaku i rum, pa s vodom umijesiti čvrsto tijesto. Ostaviti pokriveno oko pola sata, a zatim ga tanko razvaljati. Sijeći na trake (oblikovati po želji), pa pržiti u dibokom ulju. Vaditi na upijajući papir, pa posuti šećerom u prahu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop