• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijanski recept koji će oduševiti sve koji ga probaju: Spremite domaće taljatele u pikantnom sosu

Autor Dragana Božić

Zaista se lako prave, a ukus je bogat!

 Italijanski recept koji će oduševiti sve koji ga probaju: Spremite domaće taljatele u pikantnom sosu Izvor: YouTube/PastaGrannies

Domaća testenina pravi se lakše nego što biste pomislili! Italijani je najčešće prave svježu za predstojeći obrok, potrebni su vam samo jaja, brašno i malkice maslinovog ulja!

Napravite domaće taljatele u ukusnom sosu od paradajza!

Sastojci:

300 grama brašna
3 jaja
Dva čena bijelog luka
Konzerva paradajza pelata
Sušeni origano
Crno vino
Maslinovo ulje
Tucana paprika
So, biber
Parmezan

Priprema:

Od jaja i brašna napravite glatko tijesto, zamotajte ga u providnu foliju i stavite u frižider najmanje pola sata. Tijesto potom razvaljajte na dva milimetra debljine, i isjecite nožem na duge trake.

Tjesteninu možete i osušiti i čuvati u dobro zatvorenoj posudi, ali ako je spremate svježu, najprije pristavite sos. Izdinstajte bijeli luk u malo maslinovog ulja, dodajte usitnjeni pelat, zalijte sa tri kašike crnog vina i začinite paprikom i origanom. Pustite da krčka 15 minuta na srednjoj vatri a potom obarite u posoljenoj vodi. Taljatele su gotove čim isplivaju, odmah ih pomiješajte sa sosom, pobiberite i servirajte posute narendanim parmezanom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop