Nema gnjavaže, ovo svako može da spremi!
Kuvana jela su naročito omiljena u hladnim danima, a još kada je recept lak, pun pogodak!
Često se kuvana jela mogu pripremiti jednostavno, potrebno je da se dobro pripremite i isjeckate sastojke, kvalitetna šerpa i šporet ili rerna odradiće ostatak posla umjesto vas.
Sastojci:
700 grama govedine
2 glavice luka
3 šargarepe
5 čenova belog luka
1 praziluk
Sušeni ruzmarin
Malo ljute paprike
Litar goveđe supe
2 kašike brašna
Konzerva paradajza
250 grama brašna
125 grama maslaca
1,5 kašičica praška za pecivo
So, biber
Ulje
Priprema:
Zagrijte ulje u dubljoj šerpi koja smije u rernu. Meso isjecite na kocke i propržite da sa svake strane dobije lijepu boju.
Odvojite trećinu zelenog dijela praziluka i isjeckajte sitno, trebaće vam za knedle. Ostatak praziluka isjecite na krupnije komade zajedno sa lukom i šargarepom, bijeli luk možete na komadiće. Dodajte mesu povrće, neka i ono dobije boju. Pospite brašnom i dobro mešajte dva minuta, pa nalijte supom, dodajte začine i paradajz.
Od brašna, maslaca, praška za pecivo i sitno sjeckanog zelenog dijela praziluka napravite tijesto, formirajte 16 kuglica i stavite ih u frižider.
Poklopite gulaš i na tihoj vatri ga kuvajte najmanje tri sata. Pola sata pre isteka tog vremena, zagrijte rernu na 200. Ubacite knedlice na površinu gulaša, pa otklopljeno jelo zapecite u rerni.