Čokoladna torta bez brašna: Sočna je i mekana, obožavaju je čak i "najrazmaženija nepca" | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Čokoladna torta bez brašna: Sočna je i mekana, obožavaju je čak i "najrazmaženija nepca"

Autor Dragana Božić
Autor Dragana Božić

Ne možete da je spremite za 10 minuta, ali ćete je zato u slast pojesti!

Izvor: Youtube/Screenshot/Boone Bake분 베이크

Ova poslastica biće zvijezda svakog okupljanja i definitivno se nećete "obrukati" kome god da je poslužite - naprotiv, svi će je obožavati!

Sastojci:

90 grama tamne čokolade

60 grama putera

20 mililitara slatke pavlake

5 žumanaca

Kašika šećera

Kašičica ekstrakta vanile

Prstohvat soli

Dvije kašičice kakaa

5 bjelanaca

70 grama šećera

Za fil:

165 grama tamne čokolade

80 mililitara slatke pavlake

Kašičica putera

Kašika kakaa

300 mililitara slatke pavlake

Čokoladni preliv:

Dvije kašike vode

30 grama šećera

45 grama skrobnog sirupa

25 grama kondenzovanog mlijeka

Pola kašičice želatina u prahu

Kašika vode

50 grama tamne čokolade

Sirup od kafe

50 mililitara vode

Tri kašike šećera

Kesica kapućina

Priprema:

U posudi pomiješajte 90 grama tamne čokolade, 20 mililitara slatke pavlake i 60 grama putera, pa ove sastojke otopite na pari i dobro izmješajte.

U odvojenoj posudi umutite žumanjca, šećer i ekstrakt vanile, dok smjesa ne postane glatka, pa u to dodajte kakao i prstohvat soli, pa sve izmješajte. Ovoj smjesi dodajte čokoladu koju ste prethodno otopili sa slatkom pavlakom i puterom, pa opet izmješajte da se svi sastojci sjedine.

Umutite bjelanca da dobijete pjenastu smjesu, dodajte 70 grama šećera, pa ovako umućena bjelanca spojite sa prethodnom smjesom i izmješajte.

Pripremljenu smjesu nalijte u veliki pleh obložen papirom za pečenje i ispecite u rerni zagrijanoj na 170 stepeni oko deset do 13 minuta.

U međuvremenu pripremite fil.

Skuvajte slatku pavlaku, pa u nju dodajte kakao. U posudu stavite čokoladu i puter, preko prelijte vrelu pavlaku sa kakaom, pa sve to zajedno otopite na pari.

Umutite 300 mililitara slatke pavlake pa spojite sa prethodnom smjesom.

Pečenu koru podijelite na šest jednakih dijelova, pa svaku koru premažite sirupom (pomiješajte vodu, šećer i kapućino). Kada kore premažete sirupom, svaku od njih premažite filom, a zatim poređajte jednu na drugu. Filom premažite tortu i okolo i odozgo, pa ostavite u frižider na sat-dva da se stegne.

Napravite čokoladnu glazuru tako što ćete pomešati vodu, šećer i skrobni sirup, pa stavite na vatru da se zagrije. U to zatim dodajte želatin i još kašiku vode, kondenzovano mlijeko i otopljenu čokoladu, pa sve dobro izmješajte, ostavite malo da se prohladi i prelijte preko torte.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop