Grčka pita sa prazilukom i fetom: Recept koji će vam postati omiljeni, ukusna je i sutradan a lako se pravi! | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Grčka pita sa prazilukom i fetom: Recept koji će vam postati omiljeni, ukusna je i sutradan a lako se pravi!

Autor Dragana Božić
Autor Dragana Božić

Ukus i aroma Grčke proširiće se vašom kuhinjom!

Izvor: YouTube/AkisPetratzikis

Praziluk je omiljeno povrće tokom hladnih dana, a recepti s njim variraju od ukusnih čorbi, slanih jela, do domaće pite.

Predlažemo vam da spremite grčku pitu s fetom i prazilukom!

Sastojci:

Dva veća praziluka
Tri štapića celera
200 grama fete
Tri čena bijelog luka
Deblje kore za pitu
So, biber
Maslinovo ulje

Priprema:

Zagrijte rernu na 160 stepeni. Praziluk isjeckajte na kolutiće i po potrebi blanširajte u ključaloj vodi dva minuta. Ocijedite i prebacite u tiganj s maslinovim uljem. Isjeckajte štapiće celera i bijeli luk na sitno, i dodajte u tiganj. Začinite solju i biberom. Kada povrće omekša, za desetak minuta, sklonite s vatre i dodajte mirođiju i koru limuna. Fetu izmrvite i pomiješajte s povrćem.

Pleh malo podmažite uljem, stavite dvije kore, poprskajte ih uljem, pa stavite još dvije. Ponovite postupak sa šest kora, pa rasporedite fil. Prekrijte ga sa još dvije kore i zavijte krajeve da se pita ne bi otvorila tokom pečenja. Oštrim nožem je isjecite na komade, i pecite na 160 stepeni oko sat i po vremena. Pita je ukusna i kada je hladna pa je možete jesti i sutradan.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA