Najbolje tijesto za picu! Korica je savršeno krckava, a priprema se za 20 minuta | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Očas posla!

Najbolje tijesto za picu! Korica je savršeno krckava, a priprema se za 20 minuta

Autor Dragana Božić
Autor Dragana Božić

Sastojke već imate kod kuće!

Izvor: YouTube/Screenshot/Vincenzo's Plate

Svako ima svoj recept za tijesto za picu, a ovaj kada jednom probate - stalno ćete ga praviti. Sastojci koje već imate kod kuće, a priprema se očas posla!

Sastojci: 

300 g brašna

3 kašike maslinovog ulja

1 kašičica soli

2 dl tople vode 

1 kašika šećera

1/2 pakovanja svježeg kvasca (25 g) ili 1 kesica suvog

Priprema: 

U toploj vodi rastvoriti kvasac sa šećerom i maslinovim uljem, pa dobro izmiješati. U posudi pomiješati brašno sa solju, pa kad kvasac proradi, dodati i njega. Umjesiti tijesto i ostaviti da naraste (10-15 minuta). Tijesto podijeliti na 4 jufke, svaku rastanjiti na pobrašnjenoj podlozi, pa filovati po želji. Peći na temperaturi od 220 do 240 stepeni C oko 15 minuta.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA