Kuhinja

Pjenasti kolač koji se lako pravi i topi u ustima (RECEPT)

Autor Vesna Kerkez

Nije vam čak potrebno brašno!

Izvor: YouTube/Screenshot/Last Minute Kitchen

Savršeno lak za pripremu, bez brašna i kvasca. Odvojite sat vremena za najpjenastiji kolač koji ste ikada probali, sigurno nećete zažaliti.

A ukoliko postite, obavezno probajte i naše recepte za najmekše kiflice "na vodi" i rižoto s pečurkama.

Sastojci:

4 jaja

70 g šećera

1  vanilin šećer

350 g grčkog jogurta

50 g skrobnog brašna

narendana kora od 1 limuna

sok od 1/2 limuna

šećer u prahu

Priprema:

Mutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom dok se ne dobije pjenasta i svijetla smesa. Umiješati narendanu koru jednog limuna. Dodati jogurt i sve dobro izmiješati. Zatim, umiješati skrob i umutiti da nema grudvica. Ulupati bjelance sa sokom od limuna i pažljivo dodati smjesi od žumanaca. Promiješati, pa izliti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni C, otprilike 30-40 minuta. Posuti šećerom u prahu.

(MONDO)