Kuhinja

Čokoladni kolač bez brašna, spreman za samo pola sata

Autor Nataša Petrović

Brza i jednostavna priprema!

Izvor: Instagram/Screenshot/fitwafflekitchen

Kolač bogatog ukusa probudiće sva vaša čula i oduševiti svakog gosta ili ukućanina!

Sastojci:

225 putera

500 grama tamne čokolade

7 jaja

100 grama šećera

Priprema:

U posudu srednje veličine stavite čokoladu i puter i rastopite ih u mikrotalasnoj pećnici ili na pari. Ostavite se ohladi.

U odvojenoj posudi umutite jaja sa šećerom, dok smjesa ne postane pjenasta i kremasta. Zatim ovoj smjesi dodajte čokoladu i puter, otprilike iz tri dijela, mješajući između.

Uzmite okrugli kalup koji ćete unutra obložiti papirom za pečenje, a dno sa spoljašnje strane obložite aluminijumskom folijom. Ovaj kalup stavite u veći pleh koji ćete do polovine napuniti vrelom vodom.

Pripremljenu smjesu nalijte u okrugli kalup i sve zajedno pecite u rerni zagrijanoj na 150 stepeni oko pola sata. Kolač je gotov kada su ivice čvrste na dodir.

Po želji pospite šećerom u prahu ili nekim voćem i poslužite.

(MONDO)