Njam!

Originalni recept za brauni, savršena kombinacija čokolade i lješnika

Autor Bojana Ninković

Kao iz najskuplje poslastičarnice sa Menhetna!

Izvor: YouTube/Screenshot/Cooking with Spices

Savršena kombinacija čokolade i lješnika. Ako želite da pojačate sladak ukus, dodajte na vrh noža mljevene ljute paprike u smjesu - rezultat će vas oduševiti!

Ako ste ljubitelj čokolade, ne propustite i recept zaslatkiš koji je pogodan i za dane posta!

Sastojci:

250 g putera

200 g crne čokolade za kuvanje

80 g kakao praha

70 g brašna

350 g šećera u prahu

1 kašičica praška za pecivo

4 jaja

50 g lešnika

Priprema:

Rernu zagrijati na 180 stepeni C. Na pari otopiti puter i čokoladu, miješajući da se sjedine. Dodati isjeckane lješnike. Prosijano brašno pomiješati sa kakaom, praškom za pecivo i šećerom u prahu. Pomiješati sa čokoladom i puterom. Dodati umućena jaja i sve dobro izmiješati da nema grudvica.

Trik koji znaju samo iskusne domaćice i poslastičari jeste da ukoliko želite da tijesto ne "padne" tokom pečenja, onda ne treba koristiti mikser, već sve mututi rukom.

Smjesu izliti u nauljen i pobrašnjen pleh i peći u zagrijanoj rerni 25 minuta. Iz pleha ih vaditi tek kada se ohlade.