Pravi užitak je jesti ih odmah, a nježna i hrskava tekstura sa kremastim čokoladnim punjenjem je idealna kombinacija.
Ukusne čokoladne princes krofne, punjene kremom i prelivene čokoladom, sjajna su poslastica za ljubitelje pufnastih kolača! Kako biste mogli da uživate u nježnoj i hrskavoj teksturi tijesta u kombinaciji sa kremastim čokoladnim punjenjem, najbolje ih je jesti odmah!
Za 25 princes krofni potrebni su sljedeći sastojci:
Tijesto:
1 šolja (125 g) pšeničnog brašna
100 ml mlijeka
100 ml vode
2 kašičice (10 g) šećera
1/2 kašičice (2g) soli
5 1/2 kašike (80g) margarina
4 jaja
Čokoladni krem:
4 žumanjca
1/3 šolje (70g) šećera
1/3 šolje (40g) kukuruznog skroba
2 šolje (480 ml) mlijeka
120 g čokolade, isjeckane na komadiće
1 kašika (15g) margarina
Čokoladni preliv:
120g čokolade
120g pavlake za kuvanje
Priprema:
Prvo umjesite tijesto za princes krofne. U šerpi zagrijte mlijeko, vodu, šećer, so i margarin. Dodajte brašno uz miješanje dok se smjesa ne sjedini. Miješajte još minut-dva na laganoj vatri. Tijesto je spremno kada počne da se lijepi za dno tepsije. Ostavite ga da se ohladi pa potom pažljivo dodajte jaja, jedno po jedno i miješajte kašikom ili mikserom dok se ne sjedini.
Zagreite rernu na 180stepeni.
Pleh obložite papirom za pečenje. Smjesu za tijesto ubacite u poslastičarski špric i pravite kuglice srednje veličine dok ne popunite cijeli pleh. Ubacite u rernu i pecite 25 do 30 minuta dok tijesto ne postane rumeno i pufnasto. Nakon što se ispeku, svaku princes krofnu isjecite na pola.
Sledeći na redu je čokoladni krem. Umutite 4 žumanjca sa 70g šećera, pa potom dodajte 40g kukuruznog skroba. Sipajte 480ml mlijeka u šerpu i kuvajte dok ne provri. Trećinom vrelog mlijeka prelijte prethodno umiješanu smjesu od žumanjaca, šećera i kukuruznog skroba, promiješajte, pa zatim sipajte ostatak vrelog mlijeka. Pustite da proključa i miješajte sve vrijeme dok se smjesa dovoljno ne zgusne. Kada sklonite zgusnutu smjesu sa vatre, dodajte 120g isjeckane čokolade i nastavite da miješate dok se čokolada potpuno ne istopi. Gotov čokoladni krem prebacite u čistu posudu i ostavite da se hladi 5 minuta, a nakon toga dodajte margarin i miješajte. Kada se margarin istopi, ostavite smjesu u frižideru dok pravite čokoladni preliv.
Priprema čokoladnog preliva je jednostavna i brza. U malu šerpu stavite 120g pavlake za kuvanje i 120g čokolade. Miješajte dok se čokolada ne istopi.
Čokoladni krem koji je bio na hlađenju u frižideru, dobro promiješajte dok ne bude skroz gladak, i onda njime napunite prethodno ispečeno tijesto.
Ukrasite napunjene princes krofne čokoladnim prelivom i UŽIVAJTE!
(MONDO)