Milioni ljudi oduševljeni receptom za krompir s mesom | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prste da poližeš!

Milioni ljudi oduševljeni receptom za krompir s mesom

Autor Dragana Božić
Autor Dragana Božić

Ukus koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.

Izvor: YouTube/Screenshot/Enfes Yemek Tarifleri

Kombinacija mesa i krompira je najomiljenija svuda u svijetu. Pire sa šniclama, zapečena butkica sa krompirom u rerni, pomfrit i ćuftice... kombinacija je bezbroj, a sve su jednako ukusne.

Ali ovakvu garantujemo da niste probali. Prvi put kad okusite ovaj nevjerovatno slasan specijalitet, stalno ćete ga željeti!

Sastojci:

Ćufte:

  • 150 g svježeg kupusa
  • 50g mljevene junetine
  • 2 čena bijelog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 50 g brašna
  • 8 g soli
  • po 1 kašika začina (biber, kumin, aleva paprika, majčina dušica)
  • 2 kašike svježe iseckanog peršuna
  • 30 ml ulja
  • 2 jajeta

Fil:

  • 5 krompira
  • 50 g čedar sira
  • 30 ml mlijeka
  • 4 g soli
  • 1 kašika isjeckane nane
  • 1 kašika bosiljka

Preliv:

  • 60 g paradajz paste
  • 3 dl ključale vode
  • 100 g čedar sira
  • malo isjeckanog svježeg peršuna

Priprema:

Krompire u ljusci dobro oprati, pa staviti u ključalu vodu u kuvati dok ne omekšaju. Kupus isjeći na najtanje trake, pa pomiješati sa mljevenim mesom, narendanim bijelim lukom. Dodati usitnjen crni luk i brašno, a zatim i začine. Zaliti uljem i dobro umjesiti da se dobije kompaktna smjesa. Dodati jaja i još jednom premijesiti. Vatrostalnu posudu obložiti alu folijom i nauljiti. Vaditi rukom veće komade smjese, pa oblikovati u valjuške i ređati u pleh. U sredini svakog komada mesa rukama napraviti udubljenje. Peći i rerni zagrijanoj na 220 stepeni C, otprilike 30-35 minuta.

Bareni krompir dobro usitniti, pa mu dodati čedar sir, mlijeko, so i začine. Sve dobro umijesiti da se dobije kompaktna smjesa, pa vaditi rukom i oblikovati valjuške, kao sa mesom.

Valjuške od krompira stavljati u udubljenja u mesu. Paradajz pastu razmutiti u vodi pa preliti ćufte sa krompirom. Preko posuti narendan čedar i peći u rerni zagrijanoj na 220 stepeni C oko pola sata. Kad je gotovo, preko posuti isjeckanim peršunom.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop