Japanske sufle palačinke: Tope se u ustima, a prave se sa jednim jajetom | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Japanske sufle palačinke: Tope se u ustima, a prave se sa jednim jajetom

Autor Dragana Božić
Autor Dragana Božić

Svi će vam tražiti recept!

Izvor: Youtube/Screenshot/Thy Than

Iako je riječ o veoma jednostavnom desertu, vazdušaste japanske palačinke definitivno će ostaviti utisak na svakoga ko ih proba - uvjerite se i sami!

Sastojci:

Jedno jaje (na sobnoj temperaturi)

Dvije kašike brašna

Kašika mlijeka

Kašika i po šećera

Pola kašičice ekstrakta vanile

Nekoliko kapi limunovog soka

Priprema:

Razbijte jaje i odvojite bjelance od žumanjceta.

U posudu sa žumanjcetom dodajte brašno i mlijeko, pa dobro izmješajte. Dodajte ekstrakt vanile i ponovo izmješajte, pa ostavite smjesu sa strane.

Bjelancetu dodajte nekoliko kapi limunovog soka, kako bi stabilizovale bjelance, odnosno pomogle da se bolje umuti. Zatim mutite na srednjoj brzini miksera. Kasnije dodajte šećer i još umutite, sve dok ne dobijete čvrstu pjenu.

U posudu sa žumanjcetom dodajte otprilike jednu trećinu smjese umućenog bjelanceta, pa polako izmješajte. Dodajte ostatak smjese bjelanceta i lagano sve izmješajte.

Zagrijte tiganj koji ste podmazali sa nekoliko kapi ulja, a vatru podesite na srednju jačinu. Kašikom za sladoled u tiganju izvadite dvije kugle, malo udaljene jednu od druge, a zatim na svaku kuglu dodajte po još jednu odozgo. U tiganj dodajte i dvije kašičice mlake vode, poklopite i ostavite na vatri oko dva minuta.

Nakon toga odozgo dodajte ostatak smjese, kašičicu vode u tiganj, smanjite vatru još malo, poklopite i ostavite na šporetu još oko pet minuta. Pažljivo okrenite palačinke na drugu stranu, poklopite i tako ostavite na vatri još pet minuta. Nakon toga isključite šporet i ostavite ih u poklopljenom tiganju još oko minut, pa ih prebacite na tanjir, dodajte namaz po želji i uživajte u vazdušastom desertu.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop