Zdrava varijanta braunija krije malo kalorija, a mnogo ukusa | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Zdrava varijanta braunija krije malo kalorija, a mnogo ukusa

Autor Dragana Božić
Autor Dragana Božić

Sprema se lako, a ješćete ga bez grižnje savjesti!

Izvor: Youtube/Screenshot/TheSeriousfitness

Ako vodite računa o liniji i želite da uživate u desertu bez grižnje savjesti da ste unijeli previše kalorija, ovo je pravi recept za vas! Brauni bez šećera krije u sebi malo kalorija, ali ne na uštrb ukusa!

Sastojci:

Jabuka srednje veličine

Prstohvat cimeta

Dva jaja

Dvije kašike ulja

¼ kašičice ekstrakta vanile

Dvije kašike meda

Kašika kakaa

¼ kašičice soli

Pola šolje integralnog pšeničnog brašna

¼ kašičice praška za pecivo

¼ kašičice sode bikarbone

Priprema:

Jednu jabuku srednje veličine najprije operite, oljuštite, isjeckajte na komade i stavite u vodu, dodajte cimet i kuvajte oko pola sata. Kada je jabuka kuvana, ispasirajte je štapnim mikserom ili izdrobite viljuškom.

U posudu srednje veličine razbijte jaja i dodajte ulje, ekstrakt vanile, med, pa sve umutite. Umućenoj smjesi dodajte kakao i so, ponovo izmješajte, pa dodajte pire od jabuke koje ste napravili i opet promiješajte da se sastojci sjedine.

U odvojenu posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, a kada to promiješate, dodajte i smjesu sa kakaom koju ste prethodno pripremili. Kada izmješate sastojke da se sjedine, nalijte smjesu u pripremljen pleh i pecite 25-30 minuta na 180 stepeni.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop