Kuhinja

Tropsko osvježenje: Napravite domaći sladoled od kokosa, kremast i ukusniji od kupovnog!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Prava stvar ako volite kokos!

Izvor: YouTube/Niniscooking

Ako volite sladoled, i želite da napravite domaći, ovo je sjajan recept za sladoled od kokosa.

Laka priprema i tropska aroma čine ga savršenom ljetnjom poslasticom!

Sastojci:

500 mililitara punomasnog mlijeka
100 grama šećera
Na vrh noža soli
300 mililitara pavlake za šlag
Kašičica ekstrakta vanile
150 grama sušenog kokosa

Priprema:

Mlijeko, so i šećer pomiješajte i stavite na srednju vatru. Kokos podijelite na pola, i jednu polovinu stavite u mlijeko. Neka provri uz povremeno miješanje, a onda sklonite s vatre i ostavite da odstoji pola sata.

Za to vrijeme, umutite čvrst šlag, dodajte mu ekstrakt vanilije, procijedite mlijeko i kokos iz njega bacite. Dodajte mlijeko i ostatak kokosa šlagu, promiješajte dobro i prebacite u posudu za zamrzavanje. Neka odstoji u zamrzivaču najmanje četiri sata prije služenja.

(MONDO)