• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osvježavajuće princes krofne za vrele dane koji nam slijede, nećete im odoljeti!

Autor Dragana Božić

Pravi užitak je jesti ih odmah, a nježna i hrskava tekstura sa kremastim čokoladnim punjenjem je idealna kombinacija.

 Pronces krofne recept Izvor: YouTube/HomeCookingAdventure

Ukusne čokoladne princes krofne, punjene kremom i prelivene čokoladom, sjajna su poslastica za ljubitelje pufnastih kolača! Kako biste mogli da uživate u nježnoj i hrskavoj teksturi tijesta u kombinaciji sa kremastim čokoladnim punjenjem, najbolje ih je jesti odmah!

Za 25 princes krofni potrebni su sljedeći sastojci:

Tijesto:

1 šolja (125 g) pšeničnog brašna
100 ml mlijeka
100 ml vode
2 kašičice (10 g) šećera
1/2 kašičice (2g) soli
5 1/2 kašike (80g) margarina
4 jaja

Čokoladni krem:

4 žumanjca
1/3 šolje (70g) šećera
1/3 šolje (40g) kukuruznog skroba
2 šolje (480 ml) mlijeka
120 g čokolade, isjeckane na komadiće
1 kašika (15g) margarina

Čokoladni preliv:

120g čokolade
120g pavlake za kuvanje

Priprema:

Prvo umjesite tijesto za princes krofne. U šerpi zagrijte mlijeko, vodu, šećer, so i margarin. Dodajte brašno uz miješanje dok se smjesa ne sjedini. Miješajte još minut-dva na laganoj vatri. Tijesto je spremno kada počne da se lijepi za dno tepsije. Ostavite ga da se ohladi pa potom pažljivo dodajte jaja, jedno po jedno i miješajte kašikom ili mikserom dok se ne sjedini. 

Zagreite rernu na 180stepeni.

Pleh obložite papirom za pečenje. Smjesu za tijesto ubacite u poslastičarski špric i pravite kuglice srednje veličine dok ne popunite cijeli pleh. Ubacite u rernu i pecite 25 do 30 minuta dok tijesto ne postane rumeno i pufnasto. Nakon što se ispeku, svaku princes krofnu isjecite na pola.

Sledeći na redu je čokoladni krem. Umutite 4 žumanjca sa 70g šećera, pa potom dodajte 40g kukuruznog skroba. Sipajte 480ml mlijeka u šerpu i kuvajte dok ne provri. Trećinom vrelog mlijeka prelijte prethodno umiješanu smjesu od žumanjaca, šećera i kukuruznog skroba, promiješajte, pa zatim sipajte ostatak vrelog mlijeka. Pustite da proključa i miješajte sve vrijeme dok se smjesa dovoljno ne zgusne. Kada sklonite zgusnutu smjesu sa vatre, dodajte 120g isjeckane čokolade i nastavite da miješate dok se čokolada potpuno ne istopi. Gotov čokoladni krem prebacite u čistu posudu i ostavite da se hladi 5 minuta, a nakon toga dodajte margarin i miješajte. Kada se margarin istopi, ostavite smjesu u frižideru dok pravite čokoladni preliv.

Priprema čokoladnog preliva je jednostavna i brza. U malu šerpu stavite 120g pavlake za kuvanje i 120g čokolade. Miješajte dok se čokolada ne istopi.

Čokoladni krem koji je bio na hlađenju u frižideru, dobro promiješajte dok ne bude skroz gladak, i onda njime napunite prethodno ispečeno tijesto.

Ukrasite napunjene princes krofne čokoladnim prelivom i UŽIVAJTE!

(MONDO) 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop