Zalivene ćufte sa sirom - bukvalno se tope u ustima | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 miliona ljudi aplaudira

Zalivene ćufte sa sirom - bukvalno se tope u ustima

Autor Dragana Božić
Autor Dragana Božić

Zalivene ćufte iz rerne je jedno od jela koje ćete stalno pripremati.

Izvor: YouTube/Screenshot/PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Ako želite da za ručak pripremite nešto zaista nesvakidašnje, ovo je recept koji morate probati. Skoro pet miliona ljudi je oduševljeno aromatičnim ćuftama u tijestu zalivenim sirom - vidjećete, zaista se tope u ustima.  

Sastojci:

Za tijesto: 

  • 340 g pšeničnog brašna 
  • 10 g suvog kvasca 
  • 1 kašika šećera 
  • 1 jaje
  • 4 kašike biljnog ulja 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 2 dl toplog mlijeka 

Za ćufte:

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena bijelog luka
  • 2 kašike prezli
  • 1/2 kašičice soli
  • majčina dušica
  • crni biber
  • mljevena paprika
  • nana
  • 1 jaje
  • 2 kašike biljnog ulja
  • 300 g mljevene govedine
  • peršun

Za sos:

  • 1 kašika paradajz paste 
  • 1 kašika grčkog jogurta 
  • 3 kašike ulja 

Ostalo: 

  • 300 g čedar sira 
  • peršun

Priprema: 

U činiji pomiješati suvi kvasac, šećer, jaje, so i toplo mlijeko i ručno izmešati da nema grudvica. Umiješati brašno i dobro izmješati. Umijesiti meko tijesto (malo će se lijepiti za prste), pa dodati ulje i još mijesiti. Pokriti i ostaviti 40 minuta da nadođe.

U drugoj činiji narendati glavicu crnog luka. Dodati ispasiran bijeli luk, prezle, majčinu dušicu, biber, mljevenu papriku, nanu, jaje, biljno ulje, mljeveno meso i isjeckan svež peršun. Dobro umijesiti i praviti manje ćufte (34 komada).

Od nadošlog tijesta otkidati komade i praviti manje kuglice (34 komada). Pleh dobro nauljiti. Kuglice od tijesta rastanjiti dlanovima, u sredinu stavljati ćufte, pa "zatvoriti" i oblikovati u loptice. Ređati u pleh i peći pola sata na 170 stepeni C.   

Za sos pomiješati paradajz pastu, ulje i jogurt i izmiješati da se dobije ujednačena smjesa. Premazati pečene kuglice, preko posuti isjeckanim peršunom i narendanim sirom. Vratiti u rernu da se peče još 15 minuta na 180 stepeni C. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop