Kuhinja

Za vruće ljetne dane: Piletina sa kukuruzom i paradajzom

Autor Dragana Božić

Donosimo vam recept u kojem ćete uživati ovog ljeta. Brzo se sprema, a ukus je fantastičan!

Ilustracija
Izvor: Shutterstock

Sastojci:

Pileće bijelo meso 500g
kukuruz šećerac 400g
paradajz 6 komada
ulje 5ml
vegeta 1 kafena kašika
biber 0.5 kafene kašike
so 1 kafena kašika

Priprema: 

Za pripremu piletine sa kukuruzom i paradajzom operite bijelo meso i isjecite ga na sitnije komade (štapiće ili kockice). Isječeno bijelo meso posolite i pobiberite.

Spustite pripremljeno pileće bijelo meso da se kratko prži u zagrijanom ulju, dok ne porumeni. Gotovo meso izvadite iz masnoće i ostavite na toplom mjestu.

Zatim stavite u ulje u kom se pržila piletina oljušteni i sitno isječeni paradajz. Da lakše oljuštite paradajz poparite ga kratko u vreloj vodi. Krčkajte paradajz dok ne pusti sok, pa dodajte kukuruz šećerac, začinite sos vegetom i nastavite krčkati dok kukuruz ne bude kuvan.

U gotov sos od paradajza i kukuruza vratite prženo pileće bijelo meso, dobro promiješajte da se sastojci povežu i kratko krčkajte da se izjednači temperatura sastojaka i da meso upije sokove i aromu sosa.

Za one koji vole ljuto, možete dodati više bibera ili čili sos. Poslužite toplo.