Recept

Kolač sa jagodama: Brzo se pravi, još brže pojede

Autor Dragana Božić

Jednostavan kolač od jagoda, brzo se pravi, biskvit je nevjerovatno mekan, takav ostaje i nakon dužeg stajanja, a ukus je božanstven!

Izvor: ScreenShot / YouTube

Sastojci:

1/2 kg jagoda
250 g brašna
2 jaja
180 do 200 g šećera (ako jagode nisu slatke onda svakako 200)
2 vanilin šećera
240 g kiselog vrhnja
120 ml ulja
2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli

Priprema:

Jaja dobro izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte ulje i kiselo vrhnje i zamiksajte. U tu smjesu dodajte u 2 navrata brašno u koje ste zamiješali prašak za pecivo i malo soli. Samo lagano zamiksajte.

U kalup obložen papirom za pečenje stavite polovicu smjese pa na nju poslažite šnitice jagoda debljine oko pola cm. Sve to zaliti ostatkom smjese pa opet poslagati jagode.

Kolač se peče na 175 stepeni. Gotov je kada čačkalica umetnuta u sredinu izlazi suha. Na kraju možete posuti šećerom u prahu.

Pogledajte detaljnu pripremu:

kolač sa jagodama
Izvor: Youtube/How 2 Bake It by Marko Strižak

 (Mondo/how2bake-it)