Kuhinja

Slatko-ljuta zimnica: Grožđe sa feferonama

Autor Dragana Božić

Vrijeme je za pripremu zimnice, a ukoliko volite kombinaciju slatkog i ljutog ovaj recept je idealan za vas.

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/HeikeRau

Sastojci:

2kg bijelog grožđa
500gr feferona
3lit vode
1lit sirćeta
5 kašika soli
300gr šećera
1 vinobran

Priprema:

U većoj posudi sipati vodu, sirće, šećer, so i vinobran. Od tačke ključanja kuvati 10 minuta. Skloniti sa vatre i potpuno ohladiti.

Grožđe očistiti i dobro oprati, takođe i feferone. Po originalnom receptu stoji 500gr ljutih papričica, vi ih po ukusu možete smanjiti, ako ne volite previše ljuto.

Tegle sterilisati, poslagati grožđe i feferone i naliti sa smjesom. Obavezno staviti pritiskivač za tegle, zatvoriti i odložiti u ostavu.

(Coolinarika)