Kuhinja

Rolat sa kokosom i keksom: Za još bolji ukus gotov slatkiš premažite kremom (VIDEO)

Autor Dragana Božić

Bićete oduševljeni ovim rolatom od keksa i kokosa.

Izvor: PRINTSCREEN/YOUTUBE/COOKIST WOW

U nastavku vam donosimo recept za jedan brz desert koji možete pripremiti prije nego što vam dođu gosti. Veoma lako se priprema, a ukus će obradovati sve ljubitelje poslastica s kokosom i keksom. Za još bolji ukus rolata premažite ga kremom od lješnika

Sastojci:

Za bazu:

300 g mljevenog keksa
40 g putera (otopljenog)
2 kašike kakao praha
1 kašika šećera
100 ml mlijeka

Za punjenje:

200 g maskarponea

100 g grčkog jogurta
1 kašika šećera u prahu
20 g kokosa
krem od lješnika

Za ukrašavanje:

krem od lješnika
kokos

Priprema:

U činiju sa keksom dodati puter (otopljen), kakao prah, šećer, mlijeko i miješati da se dobije čvrsto i homogeno tijesto. Umotajte prozirnom folijom i stavite u frižider na najmanje 30 minuta. U činiju dodajte maskarpone, grčki jogurt, šećer u prahu i kokos pa miješajte dok se sve dobro ne sjedini. Poslije 30 minuta izvadite tijesto iz frižidera i stavite ga na list prozirne folije. Razvucite tijesto da dobijete ujednačenu debljinu od nekoliko milimetara. Odozgo premazati kremom od lješnika pa pripremljenom kokos smjesom i dobro poravnati. Zamotajte ga uz pomoć prozirne folije koja je ostala ispod. Umotajte ga prozirnom folijom i stavite u frižider na najmanje 5 sati. Po isteku vremena izvaditi iz frižidera i ukrasiti rolat kremom od lješnika i kokosom.

Rolat sa kokosom i keksom
Izvor: Youtube/Cookist Wow

 (Stvar ukusa)