Bićete oduševljeni ovim rolatom od keksa i kokosa.
U nastavku vam donosimo recept za jedan brz desert koji možete pripremiti prije nego što vam dođu gosti. Veoma lako se priprema, a ukus će obradovati sve ljubitelje poslastica s kokosom i keksom. Za još bolji ukus rolata premažite ga kremom od lješnika
Sastojci:
Za bazu:
300 g mljevenog keksa
40 g putera (otopljenog)
2 kašike kakao praha
1 kašika šećera
100 ml mlijeka
Za punjenje:
200 g maskarponea
100 g grčkog jogurta
1 kašika šećera u prahu
20 g kokosa
krem od lješnika
Za ukrašavanje:
krem od lješnika
kokos
Priprema:
U činiju sa keksom dodati puter (otopljen), kakao prah, šećer, mlijeko i miješati da se dobije čvrsto i homogeno tijesto. Umotajte prozirnom folijom i stavite u frižider na najmanje 30 minuta. U činiju dodajte maskarpone, grčki jogurt, šećer u prahu i kokos pa miješajte dok se sve dobro ne sjedini. Poslije 30 minuta izvadite tijesto iz frižidera i stavite ga na list prozirne folije. Razvucite tijesto da dobijete ujednačenu debljinu od nekoliko milimetara. Odozgo premazati kremom od lješnika pa pripremljenom kokos smjesom i dobro poravnati. Zamotajte ga uz pomoć prozirne folije koja je ostala ispod. Umotajte ga prozirnom folijom i stavite u frižider na najmanje 5 sati. Po isteku vremena izvaditi iz frižidera i ukrasiti rolat kremom od lješnika i kokosom.
(Stvar ukusa)