• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Palačinke sa limunom: Biće još mekše i bez grudvica

Autor Dragana Božić

Sa palačinkama nema greške

 Palačinke sa limunom Izvor: YouTube/RecipesByCarina

Nije nikakva filozofija napraviti palačinke. Pomiješate brašno, mlijeko, jaja i šećer i eto savršene poslastice omiljene mnogima. Ukoliko želite da zasladite svoj dan i probate nešto drugačije napravite palačinke sa dodatkom limuna. Kada u tijesto dodate vruće mlijeko biće još ukusnije i mekše od običnih, a možete ih filovati sa različitim namazima ili ih jesti "prazne".

Sastojci:

500 ml mlijeka
180-200 g brašna
3-4 kašike ulja ili otopljenog putera
2 jajeta
1 i po kašika šećera
prstohvat soli
1 limun

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom i prstohvatom soli. Trik sastojak je da prelijete toplim mlijekom, tako će tijesto biti mekše i neće imati grudvica. Potom u smjesu dodajte koricu limuna i sok od limuna. Sipajte otopljen puter ili ulje i brašno pa sve izmješajte žicom. Ostavite tijesto da odstoji jedno 20-30 minuta. Na zagrijanom tiganju pecite palačinke.

(Magazin Novosti)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop