Kuhinja

Sastavni dio posne trpeze: Proja sa prazilukom - pravi se očas posla

Autor Dragana Božić

Pročitajte recept u nastavku i napravite najlepšu posnu proju.

Izvor: Shutterstock

Brza i jednostavna priprema omiljenog doručka za vrijeme posta. 

Sastojci:

200 g bijelog brašna
200 g kukuruznog brašna
2 struka praziluka
pola čaše ulja
1 kesica praška za pecivo
2 čaše kisele vode
so

Priprema:

Bijeli dio praziluka sitno isjeckajte i propržite na malo ulja, a zeleni isjeckajte ali ostavite sa strane. Pomiješajte obe vrste brašna, prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu, i posolite. U tu smjesu dodajte prženi praziluk pa promiješajte. Sipajte smjesu u tepsiju i pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Izvadite proju iz rerne pa je pospite zelenim dijelom praziluka i vratite da se peče još 10 minuta.

(Stvar ukusa)