Savjeti

EVO KAKO NAJBRŽE DA SKUVATE RIŽU! Kuvar otkrio genijalnu foru

Autor Dragana Božić

Jedan kuvar otkrio je kako da brže i jeftinije skuvate čestu namirnicu u mnogim domaćinstvima - RIŽU!

Izvor: TikTok/screenshot/chef_tristan_welch

Riža je jedna od nimirnica koji ljudi često koriste za pravljenje različith jela, međutim njeno kuvanje može da potraje i dobrih pola sata. Jedan kuvar po imenu Tristan Velš otkrio je kako da skuvate savršenu rižu a da istovremeno skratite vrijeme kuvanja.

Šef kuhinje Velš nedavno je podijelio koristan savjet kojima će mnogima skratiti vrijeme, ali i troškove struje. Evo kako najbrže da skuvate rižu!

Ovaj kuvar se odlučio za rižu za koju je potrebno 15 minuta da se kuva. Međutim, on je uspio da skrati vrijeme kuvanja za jednu trećinu. Prvo što je uradio jeste da je prižu stavio u posudu sa vodom i zatim je isprao. To je potrebno uraditi tri puta, sve dok voda ne postane bistra. Na taj način uklanjate skrob sa nje, a zbog kojeg riža zna da bude ljepljiva. Iako je ovaj trik našim domaćicama poznat od davnina, ipak se caka krije u nečem drugom. Tačnije peškiru!

"Nakon što voda počne da ključa, možete da smanjite toplotu na najmanju moguću temperaturu, a zatim da pažljivo stavite kuhinjski peškir ispod poklopca tiganja. Uvjerite se da ste ga ugurali sa strane i ostavite da se krčka 10 minuta. Kada je sve skuvano, treba da vam ostane 'savršeno kuvana riža' koja je i lagana i mekana", savjetovao je ovaj kuvar.

Pogledajte i sami više u videu:

 (MONDO)