Posne profiterole iz čaše možete da jedete bez griže savijesti.
Profiterole ili princes krofne su čuvena francuska poslastica koja je poznata u cijelom svijetu, a podsjeća na eklere. Ako volite da ih jedete, ne morate da ih se odričete ni u toku posta, jer su Grci osmislili posnu verziju koja će se svima dopasti. Na brzinu skuvajte fil od kakaoa i bademovog mlijeka, pa služite u čaši sa posnom slatkom pavlakom i posnim keksom. Ovaj ukusan posni slatkiš se topi u ustima i super je posluženje za goste. Uživajte!
Sastojci:
1 l bademovog mlijeka
100 g kakaoa
65 g kukuruznog brašna
280 g šećera
postan keks
350 ml posne slatke pavlake
Priprema:
U šerpu sipajte mlijeko, brašno, kakao i šećer. Promiješajte i kuvajte dok ne proključa. Nakon toga sipajte smjesu u neku posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi u frižideru. Zatim u male činijice sipajte umućenu slatku pavlaku, pa stavite izlomljeni keks i sipajte malo smjese, pa opet ukrasite umućenom slatkom pavlakom. Prijatno!
(Stvar ukusa)