Kuhinja

SVINJSKI FILE KOJI OBOŽAVA CIJELI SVIJET: Lako naučite da spremate kao profi kuvar

Autor Dragana Božić

Svinjski file možete da napravite kao profi kuvar, a baš je jednostavno.

Izvor: PRINTSCREEN/YT/FLEISCH REZEPTE VON IRMA

Srbi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, a kako su napolju nepodnošljive svi žele da naprave nešto na brzinu. Mi vam predlažemo recept koji će vas raspametiti, a riječ o svinjskom fileu. Ovaj video je popularan na YouTube-u, a zanimljiv je način na koji se sprema. Svinjski file izgleda kao da ga je spremao profesionalac, a trik je u tome kako ćete isjeći meso. Vrlo je jednostavno, a treba vam manje od 40 minuta. Služite sa prilogom po želji.

Sastojci:

700 g svinjskog filea
1 glavica bijelog luka
1 kašika putera
1 ruzmarin
Za preliv:
2 kašike soja sosa
1/2 kašičice sušenog bijelog luka
1 kašičica začina za meso
1 kašičica meda

Priprema:

Uzmite komad svinjskog filea i isjecite na šest traka jednakih veličina (po dužini). Uzmite 3 trake, spojite i vrh vežite kanapom koji se koristi za kuvanje. Upletite pletenicu i kraj vežite kanapom. Tako uradite i sa druge tri trake. U tiganju istopite puter, pa stavite glavicu bijelog luka koju ste presjekli na pola (ravan dio okrenite na dole). Dodajte i ruzmarin i kratko pržite. Zatim dodajte pletenice od mesa i propržite sa svih strana. U tepsiju koju ste obložili pek papirom stavite meso, luk i ruzmarin. U jednoj posudi napravite preliv tako što ćete pomiješati soja sos, začine i med. Dobijenim prelivom premažite meso. Pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta.

(Stvar ukusa)