Kuvano vino se tradicionalno pije za praznike, a kombinuje se sa mirisnim začinima. Obavezno isprobajte ovaj recept.
Nema ljepšeg mirisa od onog kada se kuva vino, a ovo piće obično pijemo za praznike. Kuvano vino se zaista jednostavno pravi, a cijela kuća će mirisati danima zahvaljujući začinima kao što su cimet, anis, karanfilić koji poboljšavaju ukus ovog alkoholnog pića.
Sastojci:
1 flaša suvog crvenog vina
1 pomorandža
1-2 štapića cimeta
2 anisa
1 kašičica cijelih karanfilića
1-2 kašike meda
60 ml rakija ili ruma
Recept za kuvano vino:
U šerpu sipajte vino, pa dodajte pomorandžu koju ste isjekli na kolutove. Zatim dodajte cimet, anis, karanfilć, med i sipajte rakiju ili rum. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne krene da vri, zatim smanjite temperaturu i kuvajte još nekih 10-15 minuta. Ako želite da kuvano vino bude još ukusnije dodajte sjeckanu jabuku, svježe ili smrznute brusnice, bobičasto voće...
(Stvar ukusa)